Григор Димитров приключи участието си на турнира в зала във

...
Григор Димитров приключи участието си на турнира в зала във
Коментари Харесай

Григор Димитров завършва сезона в Париж

Григор Димитров завърши присъединяване си на шампионата в зала във Виена, който е от категория АТП 500.

Най-добрият български тенисист отстъпи на полуфиналите пред някогашния №1 в света Даниил Медведев с 4:6, 2:6 след близо час и половина игра.

Това беше шести дуел сред двамата, а Медведев към този момент води с 4-2 победи. С достигането до полуфиналите във Виена Димитров си подсигурява 180 точки за ранглистата, където сега е №32. Другата седмица Димитров ще взе участие на Мастърс 1000 шампионата в Париж, който ще бъде финален за него за сезона.

Във френската столица Димитров ще играе в първия кръг против нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп. До момента двамата са играли два пъти един против различен, като имат по една победа. И двете срещи бяха през актуалната 2022 година.

Ако успее да в профил Ван де Зандсхулп, във втория кръг Димитров най-вероятно ще срещне поставения под номер 13 в схемата Матео Беретини. Италианецът стартира присъединяване си във френската столица с мач против квалификант.

При нова победа в третия кръг Димитров може да играе с лидера в международната класация Карлос Алкарас. Преди това испанецът ще би трябвало да в профил японеца Йошихито Нишиока или руснака Аслан Карацев.

В горната половина на схемата са още руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, канадецът Феликс Оже-Алиасим, американците Тейлър Фриц и Франсис Тиафо, както и полякът Хуберт Хуркач.

В долната половина на схемата останаха двамата най-успешни настоящи тенисисти - Рафаел Надал и Новак Джокович. Поставеният под номер 2 Надал ще играе във втория кръг с спечелилия от Томи Пол (САЩ) и Роберто Баутиста Агут (Испания), до момента в който Джокович, който е номер 6, ще има за противник аржентинеца Диего Шварцман или американеца Максим Креси.

Надал и Джокович могат да се срещнат чак на полуфинал, като преди този момент на четвъртфиналите испанецът може да играе с гръка Стефанос Циципас, до момента в който сърбинът може да се изправи против номер 3 в схемата Каспер Рууд от Норвегия.

Наградният фонд на шампионата в Париж, който ще се организира от 31 октомври до 6 ноември, е близо 5,5 милиона евро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР