Григор Димитров приключи участието си на силния тенис турнир от

...
Григор Димитров приключи участието си на силния тенис турнир от
Коментари Харесай

Димитров напусна Мастърса в Монреал след загуба от Де Минор

Григор Димитров завърши присъединяване си на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Монреал, Канада, откакто отстъпи в равностойна борба на Алекс Де Минор в два сета – 6-7 (4), 5-7, за малко над два часа игра .
Григор Димитров.
Първият сет мина под диктовката на сервиращите, като не се стигна до нито една опция за пробив в първите 12 гейма и по този начин закономерно спечелилият в него трябваше да бъде избран в тайбрек. Там нашият тенисист стартира добре и поведе с 4-1 точки, само че загуби идващите шест, а с това и частта.

Вторият сет започва с ранен пробив за Григор, само че последва мигновен рибрейк. Димитров съумя да отрази шест точки за нов пробив на сметката на австралийския му противник в шестия гейм, преди на собствен ред да имаше три шанса в деветия, които пропиля. Нещата отиваха към втори пореден тайбрек, когато 31-годишният хасковлия се пропука при втория мачбол за Де Минор и по този начин отпадна от конкуренцията.

Двамата приключиха с доста близки и даже идентични индикатори в някои от статистическите данни – по три аса, идентичен сполучлив % извоювани точки на първи сервис, като Де Минор отрази четири от пет шанса за пробив, до момента в който Григор – 10 от 12. Нашият тенисист направи два завършващи удара повече от австралиеца, само че непредизвиканите му неточности бяха доста повече – 39 на 23. В идващия кръг Де Минор ще играе със сънародника си Ник Кирьос. Шампионът на Вашингтон и финалист от Уимбълдън изхвърли от шампионата международния номер 1 Даниил Медведев след поврат в три сета – 6-7 (2), 6-4, 6-2. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР