Григор Димитров приключи първия си мач на сингъл за годината

...
Григор Димитров приключи първия си мач на сингъл за годината
Коментари Харесай

Григор Димитров откри годината с обрат и трисетова победа

Григор Димитров завърши първия си мач на сингъл за годината с поврат и трисетова победа. Така третият подложен в схемата на АТР 250 шампионата в Мелбърн се класира на четвъртфинал.

Най-добрият български тенисист в историята се наложи над аржентинеца Факундо Банис с 5:7, 7:6(3), 6:3 след 2 часа и 46 минути игра на " Маргарет Корт Арина ".

В първата част след замени брейкове в средата ѝ, южноамериканският левичар проби още веднъж за 6:5 и по-късно взе сета с гейм на нула.

В идващия Банис направи пробив за 5:4 и сервираше за успеха, само че Димитров на часа реализира рибрейк на 15. В последвалия тайбрек 28-ият в международната класация поведе с 6:3 точки и осъществя още първия сетпойнт.

В заключителната част Григор проби за 3:2. В деветия гейм 30-годишният хасковлия стигна до мачбол при сервис на Банис, само че не съумя. При втория след дълго разиграване българинът завърши срещата.

Българинът приключи с 11 аса и 5 двойни неточности. Той вкара 62 % първи сервис и завоюва 79 % от точките при разиграването му.

Следващият противник на Димитров се дефинира в срещата сред осмия в схемата Макензи Макдоналд (САЩ) и Ботик ван де Зандскулп (Нидерландия).

Димитров би трябвало да играе и на двойки през днешния ден. Заедно с Давид Гофен от Белгия те се изправят против Александър Недовезов (Казахстан) и Айсам-Ул-Хак Куреши (Пакистан) на корт №14.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР