Григор Димитров през последните дни ни напомни за славните си

...
Григор Димитров през последните дни ни напомни за славните си
Коментари Харесай

Куинс: Световният номер 19 срази топ поставения от пресявките и чака Григор във втори кръг

Григор Димитров през последните дни ни подсети за славните си времена върху тревната настилка и решението му да започва още от квалификациите в Куинс, където е някогашен първенец, се ознаменува само с дивидентите, откакто най-хубавият ни тенисист натрупа нужната рутина за същинската част на надпреварата. В откриващия си мач за главната скица първата ни ракета следва да се изправи против Емил Руусувори, който надигра преди по-малко от месец на Ролан Гарос, като при нов триумф за българина, то него го чака мач против чужд до момента противник в лицето на осмия подложен в схемата Франсиско Серундоло.

Аржентинецът през днешния ден съумя да се наложи над квалификанта и международен номер 15 Томи Пол, откакто се завърна от пробив пасив в решителния сет по пътя към оформянето на крайното 7:6(2) 4:6 6:4, с което заслужи мястото си на осминафиналите в конкуренцията. Световният номер 19, който все още заема рекордната си позиция в класацията на АТР, има зад тила не изключително успешен сезон, само че пък за сметка на това дебютира във втората седмица на Ролан Гарос, достигайки етапа на най-хубавите 16, както и игра край на шампионата в Лион, където остана с наградата за второ място.

В историята на съперничеството сред Серундоло и Григор не откриваме досегашни дуели, което би могло да направи осмия подложен още по-непредвидим за нашия съотечественик, за който от над едно десетилетие се написа и приказва във връзка с тенис триумфите. Световният номер 16 преди близо 12 месеца завоюва дебютната си и все още единствена АТР купа на шампионата в Бащад на клей, само че що се отнася до представянето му на трева, то той през днешния ден записа едвам втората си победа в общо пет мача и надалеч не може да бъде счетен като състезател с рутина върху зелената настилка.

Именно на противоположния полюс пък се намира Димитров, който е някогашен първенец в шампионата и обратно в предишното има полуфинал на Уимбълдън, като несъмнено ще влезе в ролята на любимец при възможен мач сред себе си и аржентинеца, но за задачата Григор първо ще би трябвало на следващия ден да преодолее съпротивата на Емил Руусувори, като дуелът им е плануван трети в  на втория по величина корт в Куинс.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР