Григор Димитров през миналата седмица демонстрира впечатляваща спортна форма на

...
Григор Димитров през миналата седмица демонстрира впечатляваща спортна форма на
Коментари Харесай

Формата от Женева е пренесена и в Париж: Григор разгроми първия си съперник на Ролан Гарос

Григор Димитров през предходната седмица показва впечатляваща спортна форма на шампионата в Женева, където записа три победи и игра на първия си край в АТР Тура от 2018-а година насам, като в хода на днешния ден най-хубавият български тенисист потвърди, че представянето му в швейцарския град не е било моментно събитие и потегли сполучливо на Ролан Гарос. Първата ни ракета изигра покрай съвършенството откриващия си конфликт в Париж и въпреки да се изправи против чужд за себе си противник в лицето на квалификанта Тимофей Скатов, то някогашният номер три стори нужното, с цел да надделее в поредни сетове за час и 46 минути на корта - 6:0 6:3 6:2.

С разгромната си победа международният номер 29, който през днешния ден направи дебюта си като публично лице за френския бранд за облекло Lacoste, поставяйки завършек на над 15-годишното си партньорство с Nike, се класира за втория стадий в Париж, където му следва да срещне финландеца Емил Руусувори.

В началото на дуела Гришо подходи тактически грамотно, като не се нагърби с това да поема непотребни опасности в търсенето на печеливши отигравания, до момента в който избра да държи топката в корта, предоставяйки самодейността на Скатов. Именно това решение на нашето момче му донесе значително дивиденти на старта, поради обстоятелството че казахстанецът постоянно бъркаше в завършващата фаза на играта, което очевидно го " разклати " душевен и Димитров се възползва посредством бекхенд уинър, с цел да пробие.

Постепенно с течение на времето броят на грешките в представянето на международния номер 147 продължи да набъбва необратимо, до момента в който първата ни ракета поддържаше нивото си на нужното равнище и без да прави нещо изключително, дублира преднината си. Сериозният задатък в резултата докара до момент на разконцентрация за Григор, който беше изправен пред това да бъде кратко водачеството му, но пласира страховит сервис, с цел да отстои подаването и стремително се активизира на посрещане, с цел да " върже геврек " на съперника си в откриващия си сет на тазгодишния Ролан Гарос.

Стартът на втората част беляза един от слабите интервали за финалиста от Женева в хода на срещата, откакто българинът заби неколкократно ударите си в мрежата, което даде опция на квалификанта да завоюва първи гейм за мача, освен това под формата на пробив. Впоследствие Скатов беше напът да затвърди преимуществото си и поведе с 40:0, само че позволи да подцени обстановката, при което Димитров подвигна оборотите с поредност от печеливши комбинации и без време за губене, паритетът беше възобновен.

С това си деяние първата ни ракета значително върна неувереността в играта на младежа, който в старанието си да е нападателен пресилваше своите форхенди, изпращайки ги в навън, и 28-ият подложен в схемата усили серията си от извоювани геймове на четири, с цел да се откъсне напред в резултата. В минутите до края на сета Григор очевидно се концентрира над личните си подавания, което му позволяваше да пести сили, като не срещна никаква опозиция на начален удар и направи втората крачка по пътя към успеха, печелейки си аплодисментите на публиката с няколко изключителни осъществявания.

Преди началото на третата част по-нискоранкираният играч употребява правото си да отиде до съблекалните, като след завръщането си на корта се опита да извършва нов тактически проект, при който да се надиграва със сънародника ни, без да поема непотребни опасности. Промяната в стила на международния номер 147 разреши на най-хубавия ни тенисист на собствен ред да е нападателен, като завършващите отигравания от ракетата на хасковлията зачестиха и той скоропостижно доближи брейкбол.

В първия случай Скатов остана невъзмутим и устоя на натиска на противника си, като отрази опцията пред 28-ия подложен и резервира сервиса си, но след това игровият превес на Димитров беше изразен и цифрово, откакто финалистът от Женева не допускаше никакви грешки в надлъгването от главната линия и проби. По този метод Григор на процедура изцяло обезкуражи квалификанта, който покорно одобри ориста си, до момента в който първата ни ракета нямаше желание да стопира дотук и със серия от пет следващи извоювани гейма подпечата триумфа си на старта в Париж.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР