Григор Димитров през днешния ден за пореден път накара всеки

...
Григор Димитров през днешния ден за пореден път накара всеки
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Медведев детронира световния №8 и разделя Григор от финала в Ротердам!

Григор Димитров през днешния ден за следващ път накара всеки българин да се гордее с това, че страната ни може да се похвали със състезател от сходна големина, откакто в истински тенис трилър избави два мачбола, с цел да надиграе Алекс де Минор на четвъртфиналите в Ротердам. С триумфа си българинът, който е някогашен финалист от АТР 500 конкуренцията в нидерландския град, подпечата класирането си за финалната четворка на шампионата и очакваше да научи с кого всред Даниил Медведев и защитаващия първенец Феликс Оже-Алиасим ще спори в утрешния ден за място в мача за оценката.

Сблъсъкът сред единствените двамата сложени тенисисти, които останаха в конкуренцията протече при цялостна доминация на някогашния номер едно, който по всякакъв начин парираше ударите на канадеца и го детронира за час и 23 минути на корта - 6:2 6:4. По този метод руснакът се трансформира в първият тенисист, който може да се похвали с пет победи над международния номер 8, освен това без да е инкасирал проваляне в досегашните им конфликти.

Оже-Алиасим имаше правото да даде старт на дуела с начален удар, като не срещна усложнения при дебютното си подаване, но оттова насетне Медведев се трансформира в самобитна стена и ни предоставяше най-хубавия си тенис, което го изведе до два следващи пробива в актива му. Първите проблясъци в играта на канадеца настъпиха едвам в осмия гейм, когато международният номер 11 подаваше за спечелването на сета и въпреки да беше застрашен от това да инкасира рибрейк, то той остана невъзмутим, правейки първата крачка по пътя към място на полуфиналите.

В началото на втората част московчанинът не се нуждаеше от доста време, преди още веднъж да вземе връх на защитаващия първенец, като осъществя ранен брейк. Канадецът обаче не позволи да бъде пречупен по този начин елементарно и незабавно възвърне паритета, само че Медведев продължи все по този начин безупречно да управлява протичащото се и се снабди с нов пробив на сметката си, който се оказа решителен за крайния излаз и му обезпечи среща с Григор Димитров на полуфиналите в конкуренцията.

Руснакът все още се намира надалеч от върховата си спортна форма, която преди по-малко от 12 месеца го изведе до оглавяване на международната класация и след купища разочароващи резултати, то някогашният първенец от Шлема в края на предишния месец напусна челната десетка на класацията на АТР за първи път от 2019-а насам. Въпреки неубедителните си игри в последно време, то Медведев във визитката си може да се похвали с цели 15 трофеи, четири от които идват в шампионати от сериите " Мастърс 1000 ", една от Финалите на АТР и върхът в кариерата му до момента - трофеят от US Open през 2021-ва.

В досегашното съревнование сред Григор и някогашната първа ракета на света откриваме цели шест срещи, като салдото на успехите в интерес на московчанина, който води с 4:2 триумфа. Последният конфликт посред им датира от края на 2022-ра, когато на шампионата във Виена от същата категория, освен това още веднъж в полуфинален конфликт, Медведев се наложи в поредни сетове над нашето момче, а след това завоюва и купата в австрийския град.

Въпреки това, то Димитров безспорно има на каква да се опре, откакто точно българинът беше първият тенисист, който нанесе проваляне на руснака след триумфа му с купата от US Open, сътворявайки един от най-хубавите обрати в кариерата си, когато се завърна от 4:6 1:4 на Мастърса в Индиън Уелс, с цел да се поздрави с крайния триумф. Предвид моментното положение на хасковлията, няма да е пресилено, в случай че кажем, че двамата някогашни първенци от АТР Финалите влизат с значително изравнени шансове в утрешната си борба в Ротердам, като тогавашният номер три ще опита да откри място на първи край в Тура от тъкмо 5 години насам.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР