Григор Димитров през днешния ден пренесе отличната си форма от

...
Григор Димитров през днешния ден пренесе отличната си форма от
Коментари Харесай

Следващото препятствие пред Григор: Непознат опонент с Мастърс 1/4-финал през сезона

Григор Димитров през днешния ден придвижи отличната си форма от Женева, където доближи край, и на корта в Париж, с цел да сложи основите на сполучливото си начало на Ролан Гарос. Най-добрият български тенисист за втора поредна година потегли с разгромна победа на Откритото състезание на Франция, откакто нямаше никакви усложнения, с цел да се оправи в поредни сетове с квалификанта Тимофей Скатов, отпускайки му едвам пет гейма.

Следващото тестване на пътя на първата ни ракета във френската столица се явява чужд до момента противник за някогашния номер три в лицето Емил Руусувори, който беше забъркан в петсетова борба с домакинския представител Грегоар Барер на старта, само че след над 4 часа на корта се поздрави с крайния триумф - 6:2 6:7(7) 5:7 6:1 6:4. 24-годишният финландец не се слави като един от мощните състезатели в Тура на клей, като за него това се явява едвам втора победа на Откритото състезание на Франция, макар че взе участие в конкуренцията за четвърти път в кариерата си.

По-рано в хода на сезона на червени кортове обаче международният номер 46, чийто най-хубав ранкинг е 37-ата позиция, която заемаше през април тази година, когато доближи четвъртфиналите на Мастърса в Маями, беше напът да сервира една от най-сериозните сензации, откакто на шампионата от същата категория в Мадрид поведе със сет задатък на Карлос Алкарас, но в последна сметка постигането на най-голямата победа в кариерата му остана мираж и той отстъпи пред бъдещия първенец.

Руусувори може да се похвали с 14 победи в 33 мача на клей на най-високото равнище в тениса, като в Чаланджър Тура салдото му също е негативен, въпреки и да има общо четири трофеи във вторите по мощ съревнования, всяка от които идва на прекомерно кортове. Предстоящата среща сред финландеца и Григор ще бъда дебютна в историята на тяхното съревнование, като за нас остава вярата, че точно впечатляващата моментна форма на най-хубавия ни тенисист ще бъде нещото, което да го поведе към нов триумф на Ролан Гарос.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР