Григор Димитров преодоля уверено първия кръг на Уимбълдън след трисетова

...
Григор Димитров преодоля уверено първия кръг на Уимбълдън след трисетова
Коментари Харесай

Григор Димитров преодоля уверено първия кръг на "Уимбълдън"

Григор Димитров преодоля решително първия кръг на " Уимбълдън " след трисетова победа над аржентинеца Диего Шварцман. Българският тенисист измъкна сложен първи сет, само че беше решителен в идващите два и завоюва със 7:6 (4), 6:2, 6:2 за 1.50 ч.

Димитров влезе мудно в мача и още в първия гейм изостана с 0:40 при собствен сервис. Българинът обаче бързо напипа правилния темп след поредност от положителни начални удари. Той обърна подаването си, а в идващия гейм беше доста нападателен, разчете чудесно всички сервиси на Шварцман и реализира безапелационен пробив на нула.

Световният номер 13 затвърди с лекост преимуществото си. Също толкоз елементарно обаче го и загуби. Няколко втори сервиса, две непредизвикани неточности за 0:30 и Шварцман съумя да пробие на нула, с цел да понижи на 2:3. Аржентинецът изравни, а в идващите четири гейма няма проблеми за сервиращите - 5:5.

Димитров беше първият, който не устоя на напрежението. В 11-ия гейм той направи две двойни неточности за 30:30, по-късно даде " прикрит " сетбол на противника, а най-после сбърка воле при мрежата.

Шварцман обаче не се възползва от пробива и шанса да сервира за спечелването на първия сет. Димитров върна пробива, a по-късно беше по-стабилен в тайбрека и измъкна първия сет със 7:4 след решителен мини пробив в седмата точка.

Българският тенисист се възползва от инерцията и проби още в първия гейм на втората част. След това той позволи две двойни неточности и закъснение от 15:40, само че съумя да избави двете благоприятни условия за рибрейк, обърна подаването си и затвърди пробива - 2:0.

В шестия гейм Димитров направи следващата си двойна неточност и още веднъж даде късмет за пробив на Шварцман. Бившият полуфиналист обаче резервира успокоение, вкара няколко първи сервира, с цел да избави подаването си и незабавно по-късно умъртви очакванията на Шварцман за поврат в сета след решителен пробив на нула.

Димитров усили серията си до пет следващи гейма, след които към този момент водеше с пробив и 2:0 в третия сет. Увереността на българина продължаваше да пораства, а търпението при разиграванията от главната линия му носеше триумф. Той осъществя втори пробив за 4:1, а два следващи сервис гейма на нула сложиха завършек на мача.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (433)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР