Григор Димитров преодоля с лекота първия кръг на . И

...
Григор Димитров преодоля с лекота първия кръг на . И
Коментари Харесай

Григор спечели за 80-и път в Големия шлем

Григор Димитров преодоля с лекост първия кръг на. И то макар че дуелът му с квалификанта Шо Шимабукуро беше преустановяван на няколко пъти.

32-годишният българин завоюва срещата след 6-1, 6-2, 6-1. Той записа своята победа номер 80 в 130-ия си мач в шампионатите от Големия шлем. Чистото игрово време в мача беше близо 80 минути, въпреки двамата тенисисти да останаха на корта близо четири часа.

Димитров, някогашен полуфиналист в Лондон, не беше усложнен по никакъв метод от 25-годишния Шимабукуро. Японецът дебютира в главната скица освен на „ Уимбълдън “, само че и въобще в шампионатите от Шлема. Българският ас осъществя най-малко по два пробива и в трите сета и не позволи пробив.

Мачът обаче ще се запомни най-много с спиранията си и по-конкретно второто от тях. Първото пристигна при 5-1 гейма в първия сет – поради дъжд. Второто, при 1-0 във втория сет, беше поради нахлуването на протестиращи екоактивисти на корта. Те разпръснаха по тревата както части от пъзел с 1000 част на Уимбълдън, по този начин и оранжеви конфети. Минути по-късно над Лондон още веднъж заваля.

Във втория кръг Григор би трябвало да играе с спечелилия от мача сред Иля Ивашка и Федерико Кория. Срещата би трябвало да се играе в четвъртък, само че графикът  евентуално ще се промени поради продължаващият дъжд над Лондон.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР