Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира в Пекин (ATP

...
Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира в Пекин (ATP
Коментари Харесай

Григор Димитров мина трудно първия кръг в Пекин и ще срещне Дел Потро


Григор Димитров преодоля първия кръг на шампионата в Пекин (ATP 500) след доста сложна победа над Дамир Джумхур с 6:1, 3:6, 6:3. Във втория кръг ще се изправи против един от най-трудните си противници - аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.

В мача против 36-ия в международната класация босненец Димитров сподели остарели неточности, само че в последна сметка съумя да измъкне успеха. Той позволи 9 двойни неточности и сподели недостатъци при сервиса, които дадоха опция на намиращия се в добра форма Джумхур да му се опълчи.

Българинът стартира доста мощно мача и затвори бързо първия сет, в който не остави никакви шансове на противника си.

Във втората част на мача обаче Григор рухна, а Джумхур стана надалеч по-уверен и съумя да изравни.

Третият сет вървеше гейм за гейм до 4:3 гейма за Димитров, като българинът печелеше своите сервис-геймове извънредно мъчно и неведнъж трябваше да избавя точки за пробив.

В този миг обаче Димитров сякаш ненадейно върна увереността и качеството на играта си от първия сет, проби сервиса на противника си и затвори мача на собствен сервис.

В идващия кърг Григор Димитров излиза против добре познатия аржентинец Дел Потро, с който до момента е играл общо шест мача. В тях е позволил 5 загуби, само че последната им среща приключи с негов триумф.

Димитров победи аржентинеца с 6:3, 7:5 на 1/8-финалите в Синсинати тази година.

Българинът е трети в схемата в Пекин, а пред него са сложени Рафаел Надал и Александър Зверев. Миналата година Димитров игра във финала, само че загуби от Анди Мъри.

Голямата цел пред Димитров тази година остава класирането за финалите на АТП в Лондон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР