Григор Димитров премина през много възходи и спадове, но успя

...
Григор Димитров премина през много възходи и спадове, но успя
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира с трудна победа в "Куинс" и очаква среща с Джокович

Григор Димитров мина през доста възходи и спадове, само че съумя да завоюва първия си самостоятелен мач на тревни кортове. Българският тенисист победи босненеца Дамир Джумхур с 6:3, 6:7 (4), 6:3 и се класира за втория кръг на шампионата в лондонския клуб " Куинс ".

Димитров стартира чудесно мача. Той завоюва първото си подаване на нула, след което осъществя ранен пробив за 3:1. Българският тенисист трябваше да покаже доста здрави нерви, с цел да затвърди преимуществото си. Той изостана с 0:40, само че избави трите благоприятни условия за връщане на пробива и завоюва пет следващи точки, с цел да измъкне гейма - 4:1.

Това се оказа единственият миг в сета, когато Димитров имаше проблеми при собствен сервис. Шампионът от 2014 година пропусна късмет да осъществя втори следващ пробив и да поведе с 5:1. С два безпроблемни сервис гейма обаче той с лекост затвори първия сет.

Втората част също стартира с по-добра игра на Димитров. Двамата с Джумхур изиграха маратонски първи гейм. Той продължи 15 минути, а в него бяха разиграни 28 точки. Българинът имаше цели осем благоприятни условия за пробив, само че босненецът не трепна нито един път и се пребори за гейма.

Още в идващото подаване на Джумхур Димитров получи нов късмет за пробив и този път се възползва - 2:1. Световният №5 затвърди пробива с безукорен сервис гейма на нула и всичко изглеждаше в неговите ръце.

Последва обаче спад в играта на първенеца от финалите на АТП и Джумхур се възползва. Димитров изостана с 15:40 в шестия гейм, съумя да избави първата точка за връщане на пробива, само че при втората позволи двойна неточност и резултатът беше подравнен - 3:3.

Джумхур завоюва трети следващ гейм и за пръв път от началото на мача поведе - 4:3. Обратът в сета вдъхна самочувствие на босненеца. Той стартира да сервира по-стабилно и да бъде по-агресивен, до момента в който ударите на Димитров станаха много неуверени.

При 4:5 българинът трябваше да сервира за оставане в сета. Джумхур се добра до сетбол, само че с отличен сервис международният №5 се избави. Стигна се до тайбрек, в който резултатът вървеше точка за точка. Джумхур направи ранен мини пробив, само че Димитров незабавно го върна. Гонитбата продължи до 5:4 за босненеца, когато българинът направи две следващи непредизвикани неточности от форхенд и сдаде сета.

Разочарованието беше обзело Димитров и това пролича още на старта на решаващата трета част. Той позволи поредност от неточности и изостана с 0:40. Българинът избави първата точка за пробив, само че при втората направи преждевременно воле и беше надигран.

Димитров незабавно увеличи равнището си и изигра превъзходен идващ гейм, в който с четири следващи бързи точки върна пробива. Последваха спокойни минути за сервиращите. Двамата печелеха скоростно подаванията си, без да дадат късмет за пробив на противника.

Джумхур пръв се поддаде на напрежението. В седмия гейм босненецът изостана с 15:40, само че избави и двата " скрити " мачбола, които се откриха пред Димитров. Българинът обаче стигна до трета опция и я осъществя без игра, откакто противникът му позволи двойна неточност - 5:3.

Сервирайки за спечелването на мача, Димитров беше решителен. С деликатна игра той поведе небрежно с 40:15 и с директна точка от серви материализира още първия си мачбол.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (921)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР