Григор Димитров прекрати поредицата си от три поражения и стартира

...
Григор Димитров прекрати поредицата си от три поражения и стартира
Коментари Харесай

Бързо 6:3, 6:4 за Гришо във Виена срещу бразилец

Григор Димитров приключи поредицата си от три провали и започва с бърза победа в тенис шампионата от сериите АТР 500 във Виена. 

Топ ракетата ни се оправи с 6:3, 6:4 против 66-ия в международната класация бразилец Тиаго Монтейро, с който до момента не се беше срещал.

Гришо записа и първи триумф в зала, откакто бе изгубил предходните си два дуела на закрити твърди кортове - в София и в Стокхолм. Той се намираше и в неприятната обстановка да загуби шест от последните си седем мача преди през днешния ден, само че в този момент може да гледа с повече оптимизъм за представянето си.

Следващото затруднение на Димитров в австрийската столица обаче е задоволително съществено - международният номер 8 и трети подложен в главната скица Андрей Рубльов. Руснакът води с 3-2 победи, като тази година отстрани Григор в Индиън Уелс, само че пък нашият топ тенисист е спечелил единствената им предходна среща в зала - в Стокхолм през 2018-а.

За класирането си във втория кръг Димитров ще вземе 45 точки за международната класация и 34 355 евро от наградния фонд, който доближава общо 2 349 180 евро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР