Григор Димитров постигна важна победа в първия кръг на турнира

...
Григор Димитров постигна важна победа в първия кръг на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров започна с победа във Виена

Григор Димитров реализира значима победа в първия кръг на шампионата на твърда настилка в зала във Виена, откакто се оправи с китаеца Джан Джиджен с резултат 6:4, 7:5.

Българинът стартира мача мъчно, изоставайки с 0:2, само че с чудесно показване съумя да обърне обстановката и да завоюва първия сет. Във втория сет борбата бе оспорвана и играта вървеше гейм за гейм, само че Григор съумя да осъществя пробив в последния вероятен миг, с което си обезпечи и успеха в мача, преддае gong.bg.

Първи сет:

Григор Димитров стартира мъчно мача, изоставайки с 0:40 на собствен сервис. Въпреки че съумя да изравни, Джан Джиджен наложи волята си и проби Димитров още в първия гейм. Китайският тенисист затвърди пробива и поведе с 2:0.

Григор завоюва идващия си сервис гейм на 0, завършвайки с ас, с цел да понижи резултата на 2:1. Въпреки това, Джиджен резервира увереността си и завоюва своето подаване, повеждайки с 3:1.

Григор Димитров записа нов бърз сервис гейм, с което ясно сподели, че е намерил ритъма си в мача, намалявайки изоставането на 3:2. Малко по-късно, след страховит минаващ удар, Григор съумя да върне пробива и изравни резултата.

Със постоянна игра на сервис, той поведе за първи път в сета с 4:3. Китайският тенисист обаче не се съобщи и също завоюва подаването си, изравнявайки на 4:4, тъкмо преди решаващите моменти на първия сет.

Григор Димитров се приближи единствено на гейм от успеха в първия сет, повеждайки с 5:4 след стабилен сервис гейм. Българинът стигна до сетбол на сервис на съперника и не се колеба, реализирайки го сполучливо. Така Григор завоюва първия сет, демонстрирайки убеденост и отлична игра в решаващите моменти.

Втори сет:

Григор Димитров стартира втория сет с бърз гейм, повеждайки с 1:0. Макар и мъчно, Джан Джиджен съумя да завоюва и своя гейм, изравнявайки резултата. След това се стигна до точка за пробив, само че Григор сподели самообладание и завоюва сервис гейма си, увеличавайки задатъка до 2:1. Китайският тенисист не се отхвърли и също завоюва идващия гейм, което докара до 2:2 във втория сет.

Григор Димитров още веднъж излезе напред в резултата, завършвайки ефектно с ас по диагонала. В сервис гейма на Джиджен Григор потърси пробив, спечелвайки първите 2 точки, само че китаецът сподели здрави нерви и затвори гейма за 3:3.

Григор Димитров се изправи пред сложен сервис гейм, който стигна до дюс. След няколко напрегнати разигравания, българинът сподели непримиримост и съумя да завоюва гейма, още веднъж повеждайки в сета. Китаецът изигра нов постоянен гейм и към този момент не дава шансове на Григор да се откъсне в резултата. 4:4

След страхотна замяна на удари на мрежата Григор Димитров завоюва гейма и се приближи единствено на гейм от крайната победа в мача. Григор завоюва първата точка в гейма на съперника си, само че до пробив не се стигна. Въпреки напъните му, резултатът стана 5:5

Григор изостана с две точки за пробив в сервис гейма си, само че след две феноменални отигравания съумя да ги избави. С безапелационна игра той завоюва сервис гейма си и си подсигурява най-малко тайбрек, като сподели темперамент в решаващите моменти. Григор осъществя пробив в последния вероятен миг и завоюва втория сет с 7:5, а с това и мача
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР