Григор Димитров постигна целта, която си постави по-рано през сезона,

...
Григор Димитров постигна целта, която си постави по-рано през сезона,
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за финалите на АТП за пръв път в кариерата си

Григор Димитров реализира задачата, която си сложи по-рано през сезона, и за пръв път в кариерата си се класира за финалите на АТП в Лондон. Заключителният шампионат за годината ще се организира от 12 до 19 ноември.

Мястото на българския тенисист измежду осемте участници в конкуренцията беше доказано след отпадането на Кевин Андерсън от шампионата в Стокхолм. Южноафриканецът загуби с 6:7 (1), 6:7 (1) от Фернандо Вердаско.

По-рано Димитров си обезпечи място в полуфиналите в шведската столица след триумф с 6:3, 6:4 против Миша Зверев.

" Много съм благополучен. Хубаво е, че съумях да се оправя в два сета. Знаех, че няма да е елементарно, само че в това време усещах, че подкрепям доста положително движение през целия мач ", сподели българинът след успеха против Зверев.

Финалният шампионат на АТП събира най-хубавите осем тенисисти през сезона. В момента Димитров е шести с 3500 точки. Дотук през 2017 година българинът завоюва три трофеи, в това число и най-голямата в кариерата си - от мастърса в Синсинати. Освен това игра полуфинал на Australian Open.

До момента сигурни участници във финалите на АТП са лидерът в международната класация Рафаел Надал, рекордьорът по трофеи от Големия шлем Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм и Марин Чилич.

Финалистите са разпределени в две групи по четирима, като играят всеки против всеки през ден. След това предстоят полуфиналите и финалът.

Фотогалерия: Безупречният Григор Димитров и най-голямата купа в кариерата му >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (731)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР