Григор Димитров постигна третата си поредна победа в група Пийт

...
Григор Димитров постигна третата си поредна победа в група Пийт
Коментари Харесай

Григор Димитров: Мечтая за още един такъв мач

Григор Димитров реализира третата си поредна победа в група „ Пийт Сампрас “ на заключителния за годината шампионат на Мъжката тенис асоциация в Лондон. Българинът надигра изрично Пабло Кареньо-Буста от Испания и довечера от 22,00 часа българско време ще играе в полуфиналите против американеца Джак Сок.

След вчерашната победа Григор призна, че се усеща в прелестна форма и мечтае за още един подобен мач. След това и още един, и още един.

В края на сезона постоянно упражнявам и пробвам да се усъвършенствам. Все отново са някои от последните мачове и давам всичко от себе си. Важно е също по този начин през годината да имаш положително равнище, да надрастваш равнището си, само че също по този начин да не минаваш в другата прекаленост – да не тренираш доста повече, в сравнение с да играеш мачове. Просто би трябвало да има един добър баланс.

И мисля, че с тима ми направихме добра стратегия. Играхме шампионатите, които бяха значими за нас и физически се усещам добре. Не, не съм очаквал толкоз безапелационни победи, само че играта приказва сега. Правя същите неща, нищо по-различно не съм правил от предходните месеци. Дойдох тук по-рано, приготвих се, правихме нещата отвън корта, правихме физическа подготовка. Но също по този начин пък е хубаво да имаш такива дни, да имаш такива мачове. Затова толкоз доста се трудиш, толкоз време прекарваш в корта. Годината е доста дълга и съм благополучен, когато има такива мачове, съобщи Димитров. Целта ми е да държа това равнище, колкото мога по-дълго. Това е по-трудната част. Тенис всеки може да играе. Физически се усещам за мен, това е по-важното. Останалото е да мога да задържа централизация за несъмнено време. Доказал съм го, че мога. Така че няма нещо, което да не мога сега.

Мечтая си за още един добър мач и по-късно още един добър мач. Когато си в такава фаза на шампионата, самият шампионат те дърпа още повече. И такива мисли като: „ още един мач “, „ желая да стигна до финала “, „ желая да печеля шампионата “, като цяло отпадат. Самата игра те дърпа, желае повече от теб, ти искаш повече от себе си. Влизаш в един личен път, който е доста готин, уединен, само че оттова идват доста фантазии. За момента се усещам чудесно, сподели още най-хубавият български тенисист.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР