Григор Димитров постигна повече от впечатляваща победа на старта при

...
Григор Димитров постигна повече от впечатляваща победа на старта при
Коментари Харесай

Спиращо дъха начало: Григор се завърна по сензационен начин и опустоши Корда в Марсилия!

Григор Димитров реализира повече от впечатляваща победа на старта при присъединяване си на АТР 250 шампионата в Марсилия, като сполучливо откри акцията си и се класира за четвъртфиналите. Най-добрият български тенисист, който се завърна на корта след близо триседмична отмора, имаше задачата в първия си дуел на френска земя да премери сили с един от най-видните представители на идната генерация, в лицето на Себастиан Корда, от който бе изгубил при единствената им досегашна среща, само че в хода на днешния ден станахме очевидци на истински шоу с марката " Григор Димитров " и родният ни представител пречупи американеца след час и 35 минути на корта - 6:1 7:6(5).

По този метод първата ни ракета сложи основите на победоносното си начало в конкуренцията, в която заема статута на втори подложен в схемата и е измежду главните любимци за спечелването на купата, като се класира за четвъртфиналната фаза, където ще се изправи против един всред локалния любим Артур Риндеркнеш и първенеца от Окланд - Иржи Лехечка.

Българинът влезе със съществени съмнения в дуела, поради неналичието си на всевъзможен тип игрова процедура в последните няколко седмици, заради което и грешките от ракетата му доминираха в първите минути, до момента в който опитваше да се приспособява към изискванията. Същевременно това разреши на международния номер 34 да доближи до брейкбол още в дебютното подаване на родния ни представител, като при въпросния късмет пред съперника, то Димитров сгреши слайс, но промяна от съдийката на стола остави най-хубавия ни тенисист в гейма, като оттова насетне той пласира ас и закупи цялостната самодейност, с цел да отстои своето.

С отминаването на сложния старт за втория подложен, то той скоропостижно откри цялостен надзор в разиграванията и въпреки да ставахме очевидци на някои проблясъци в представянето на Корда, то общата картина ни показваше тенисисти от две напълно разнообразни съсловия, при което изявено атакуващият жанр на първата ни ракета го изведе до реализирането на пробив след чудесно напредване по корта. Впоследствие вдъхновението в играта на Григор си пролича във всеки един аспект и той не пропусна да ни изуми с марковите си прояви от бекхенд, извели го до повтаряне на задатъка му и триумфа в откриващия сет.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР