Григор Димитров постигна най-голямата си победа за сезона през вчерашния

...
Григор Димитров постигна най-голямата си победа за сезона през вчерашния
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров реализира най-голямата си победа за сезона през вчерашния ден, откакто надделя поставения под номер четири Каспър Рууд и по този начин за четвърти път в кариерата си ще спори за място на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло, където обаче още веднъж го чака мъчно затруднение, тъй като му следва среща със международния №14 Хуберт Хуркач.

До този миг двамата са се изправяли един против различен единствено един път, като това се случи в четвъртфиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс през 2021-ва, когато българинът реализира поврат и надви над поляка след оспорвана трисетова борба. Днешната среща посред им е с предстоящо начало не преди 13:30 часа българско време, а до тогава дано дружно да поразсъждаваме какви способи би могъл да употребява хасковлията, с цел да успее още веднъж да излезе като победител.

Какво да чакаме от Хуберт Хуркач?

25-годишният тенисист е десничар, извършва бекхенд с две ръце и е висок цели 196 сантиметра. През предходната година Хуркач се трансформира от евентуална в действителна опасност за най-хубавите тенисисти и достиженията му приказват задоволително вместо него. Световният №14 има на сметката си четири трофеи в ATP Тура, като прави усещане по какъв начин в никакъв случай не е допускал проваляне във заключителен дуел. Това е очевиден отзив за мощната психическа резистентност на поляка, чийто максимален триумф изрично е спечелването на Мастърса в Маями през 2021-ва, когато победи цели трима представители на международната десетка поред.

Деветият подложен е повсеместен спортист и няма изявени недостатъци в игровата си сграда. Хуркач може еднообразно добре да нападна или да се пази, а неговата техника и скорост са забележителни за размерите му. Полякът съвсем всяка седмица се изявява в карето, което рефлектира чудесно върху качеството на волетата му и постоянно можем да го забележим в акции към мрежата, където е доста сложен за превъзмогване.

Гигантът си наподобява с Димитров по общата им креативност и вземането не ексцентрични решения на корта. Тактическата мисъл изрично е измежду мощните страни на международния №14 и той постоянно може да изненада противниците си с обещано неизмеримо решение. Хуркач удря топката доста плоско, стремейки се да я пласира със солидна дълбочина, само че от време на време е прекомерно подвластен от моментното си положение и е кадърен да влезе в саморазрушителен режим.



Неговият треньор Крейг Бойнтън постоянно го съпоставя с Анди Мъри, защото можем да забележим сходната им атакуваща позиция на ретур и съвсем еднакъв размах при ударите. Все отново можем да отчетем два аспекта, в които международният номер 14 отстъпва сериозна на трикратния първенец от Шлема, а те ще бъдат от сериозна изгода на Григор.

Визирам известните съмнения на 196-сантиметровия състезател при офанзивите от неговата форхенд страна. Полякът има съществено ускоряване от длановия си удар, само че той постоянно е податлив да го предава във значимите моменти и несъмнено колосът ще има съществени компликации, имайки поради отличната отбраната на хасковлията, която ще го принуди да отиграва поредност от форхенди, с цел да приключи дадена точка и евентуално ще се стигне до неточност от ракетата на някогашния първенец в Маями.

Как може да противодейства Григор Димитров?

Родният ни представител още веднъж би могъл да разчита главно на ниско подсечените си бекхенди в центъра на корта, посредством които няма да даде опция на съперника си да получава комфортен късмет за офанзива и в същото време ще убие темпото, което ще му разреши да го изненадва с някой топовен топспин противоположен удар.

Обикновено по-високоранкираният състезател не се свени да навлиза в рамките на корта и тогава става доста рисков, но осъществяванията му омекват доста, щом бъде застопорен зад главната линия, и става лесна плячка за съперника си. Гришо е задължен да не дава плитки топки на Хуркач, изтласквайки го надалеч зад главната линия, тъй като оттова успеваемостта на 14-ия в света на процедура липсва и за него би било много мъчно, в случай че бъде заставен да се надиграва с Григор в продължителни замени.



Най-важното е нашият съотечественик този път да започва с нужната убеденост през цялото време и още веднъж да засреща рано сервиса на противника. Настилката лишава преимуществото на подаващия до сериозна степен, с което мощният Хуркач бива ощетен, и Гришо би могъл да обърне най-мощното му оръжие против него.

Очаквания и коефициенти

Смятам, че вчерашният триумф на българина над Рууд е очевиден отзив, че първата ни ракета се намира във върхова кондиция, до момента в който неговият противник преодоля недотам претенциозни състезатели от началото на шампионата и не се движи по никакъв начин естествено върху клея. Думите ми могат да подплатени с събитието, че полякът има единствено една победа на червени кортове през предишния сезон и несъмнено нашият съотечественик има по-подходящите оръжия за мощно показване върху земленото покритие, което не е пригодено за тенисисти с прекомерно плоски удари и откровено имам вяра, че през днешния ден родният ни представител ще запише четвъртата си поредна победа в Княжеството.

Букмейкърите, наподобява, гледат огромната картина и разпореждат по-големи очаквания на поляка, чиито изяви в последните месеци са по-константните такива. Ставките в интерес на Хуберт Хуркач са в границите на към 1.72, а вероятността Григор Димитров да реализира победа се котира на 2,10. Тези предварителни упования обаче постоянно не се оправдават и за нас остава вярата казусът да бъде тъкмо подобен, като вие още веднъж ще може да наблюдавате мача на нормалните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР