Григор Димитров постави успешно начало на сезона си на трева,

...
Григор Димитров постави успешно начало на сезона си на трева,
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Ботик ван де Зандсхулп - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров сложи сполучливо начало на сезона си на трева, откакто реализира влиятелен поврат над международния №11 Камерън Нори в първия си мач от АТР 500 конкуренцията в Куинс. Сега пред първата ни ракета стои ново затруднение в лицето на изненадата на 2021-ва година Ботик ван де Зандсхулп, който сътвори същински възторг на миналогодишния US Open, където доближи до четвъртфиналите, бивайки спрян от бъдещия първенец Даниил Медведев.

Досега първите ракети на България и Нидерландия имат единствено един формален дуел между тях, който датира от шампионата в Мелбърн през януари тази година, като победител от него излиза най-хубавият ни тенисист след поврат в три сета. До идния им конфликт остават единствено няколко часа, по тази причина дано в този момент да поразсъждаваме по какъв начин българинът би могъл да дублира триумфа си през днешния ден.

Какво да чакаме от Ботик ван де Зандсхулп?

26-годишният играч се намира на върховата си 29-а позиция в международната класация, откакто прогресира с над 100 места през миналия сезон. Ван де Зандсхулп даже не беше дебютирал в главната скица на конкуренция от Големия шлем допреди година, а в този момент е печелил мачове във всички четири " мейджър " надпревари и е постоянен участник в ATP Тура. Досега нидерландецът има един край на най-високото равнище в професионалния тенис, който пристигна тази пролет в Мюнхен на клей, когато направи мощен рейд до конфликта за трофея, само че там травма му попречи да продължи съпротивата против 19-годишния Холгер Руне.



Ботик разполага с внушителния растеж от 191 сантиметра, само че не и с чак толкоз развита мускулатура и стилът му никога не е преобладаващ. Непоставеният тенисист е изцяло повсеместен и разполага с цялостния пакет от удари, като няма някакви съществени пробойни в арсенала си. Нидерландецът е извънредно ексцентричен и можем да го забележим непрекъснато да сменя ритъма в хода на своите дуели, преминавайки без проблеми от отбрана в офанзива благодарение на своя форхенд.

Световният номер 57 има чудесно възприятие към топката, което се вижда в голямото количество сполучливи къси топки, които пласира, както и непрестанните му чудесни излизания на мрежата, където дългите му ръце са в положение да се оправят с всеки един опит за минаващ удар.

Как може да противодейства Григор Димитров?

Първата ни ракета не би трябвало нито за момент да разрешава на съперника си да твори на корта, и самичък е задължен да дефинира развоя на събитията. Ван де Зандсхулп има чудесно знание за ългите на корта и може да бъде доста рисков в дейна позиция, тъй че Григор ще е заставен да го движи допустимо най-вече и да не влиза в прекомерно дълги замени, тъй като там преимуществото би било в интерес на по-нискоранкирания състезател.

Донякъде слабост на Ботик се явяват завършващите му удари, защото той разполага със способността да форсира добре топката, единствено че нормално има проблем с нанасянето на финалния щрих в точката и Димитров би могъл да го предизвика да търси линиите, покривайки полето си по нормалния идеален метод. Всички си спомняме какъв брой беззащитен изглеждаше нидерландецът в първите два сета от конфликта си с Медведев на US Open, а руснакът изповядва тъкмо сходен игрови жанр и изстискваше непрекъснато неточности от страна на противника си, до момента в който го докара до цялостно обезсърчение.



Хасковлията също по този начин би могъл да разчита на разрези си бекхенд, който постоянно е добра концепция в мач на трева, освен това против висок съперник, и ще му даде задоволително непоклатимост в разиграванията. 26-годишният играч е задоволително добър спортист, с цел да обезврежда нападателните бекхенди на родния ни представител и несъразмерният риск ще бъде гибелен, вземайки под внимание безспорните качества в отбранителен проект на ван де Зандсхлуп.

Очаквания и коефициенти

Турнирът в Куинс е измежду обичаните на Григор и стилъл му кореспондира чудесно на настилката, до момента в който неговият конкурент дебютира на трева през предишния сезон и несъмнено има проблеми с покритието, защото неговата игра разчита на контра дейности и изискванията са прекомерно бързи по усета на международния номер 29, който влиза в ролята на очевиден новобранец в идния дуел.

Букмейкърите също дават съществено преимущество на Димитров, определяйки ставка от 1.36 за негов триумф, до момента в който възможностите за победа на нидерландеца се котират на 3.20. Трябва обаче да ни е ясно по какъв начин тези предвиждания надалеч не всеки път се оказват правилни, а за нас остава вярата този път предварителните упования да се осъществен и Григор Димитров да се поздрави с втора поредна победа на сингъл за сезона! Вие пък още веднъж ще може да наблюдавате мача на обичайните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР