Григор Димитров постави отлично начало на сезона си на червено,

...
Григор Димитров постави отлично начало на сезона си на червено,
Коментари Харесай

Бивш финалист в турнира е следващият съперник на Григор Димитров в Монако!

Григор Димитров сложи чудесно начало на сезона си на алено, постигайки праволинеен триумф над поставения под номер 15 в схемата Николоз Басилашвили на старта на Мастърса в Монте Карло. Въпреки че дуелът приключи с отричане на грузинеца при резултат 6:3 2:0 в интерес на нашето момче, то ние можем да бъдем повече от удовлетворени от представянето му до този стадий в конфликта. С играта си българинът направи сериозна поръчка за срещите си от тук насетне, а идващото затруднение по пътя му е международният №48 Душан Лайович.

В откриващия си мач той трябваше да преодолее съпротивата на своя съотечественик Филип Краинович и оформи крайното 6:2 7:6(4), с цел да си обезпечи място напред в шампионата. Лайович се възползваше по великолепен метод от плитките удари на противника си и непрестанно търсеше нападателните продължения, с помощта на което осъществя два пробива в дебютния сет, след което придвижи стремежа си и във втората част, където също поведе с 4:1. Впоследствие обаче той позволи спад в представянето си, който върна Краинович в мача, и се наложи изиграването на тайбрек, където 48-ият в света пое рано водачеството в резултата и не позволи да се стигне до нов поврат.

Сърбинът пази доста позитивни мемоари от конкуренцията в Княжеството през 2019 година, когато доближи до конфликта за трофея, надигравайки по пътя си играчи като Давид Гофен, Даниил Медведев, както и тогавашния №5 в света Доминик Тийм, преди да отстъпи на Фабио Фонини във финалната борба. Това обаче са и единствените победи на Душан в шампионата, защото при всяко едно от останалите си две участия в главната скица позволява проваляне още в първи кръг.

Димитров и Лайович са се изправяли един против различен на корта два пъти, като са си разменили по един триумф. Първият им конфликт е през 2016 година, на шампионата в Чънду, където най-хубавият ни тенисист надвива в поредни сетове, само че две години по-късно в Пекин някогашният №23 в света взима реванш и реализира трисетова победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР