Григор Димитров, поставен под номер 7 в схемата, ще играе

...
Григор Димитров, поставен под номер 7 в схемата, ще играе
Коментари Харесай

Димитров започва срещу Фелисиано Лопес в Синсинати

Григор Димитров, подложен под номер 7 в схемата, ще играе против Фелисиано Лопес във втория кръг на шампионата по тенис за мъже в Синсинати, откакто испанецът победи със 7:6(5), 6:1 корееца Хен Чун.

Първият сет сред Лопес и Чун мина без даже един късмет за пробив от страна на двамата тенисисти, само че испанецът завоюва три пъти подаването на корееца в тайбрека и го затвори на пет. Във втория сет обаче Лопес проби сервиса на своя противник в четвъртия и шестия гейм, а по-късно постави завършек на срещата при първата опция, пристигнала след час и 17 минути на корта.

Григор Димитров, който отпадна в третия кръг на шампионата от сериите Мастърс в Монреал, има обезпечени 32,780 щатски $ от наградния фонд и 45 точки за международната класация. Димитров и Лопес са си разделили по две победи в срещите посред им, като в най-важния мач българинът завоюва купата в Куийнс през 2014 година след триумф с 6:7(8), 7:6(1), 7:6(6). Другата победа за Димитров е на шампионата в Охайо през предходната година, а двете загуби са още веднъж в Куийнс. Едната е от полуфиналите през тази година.

Ако Димитров победи Лопес, той ще си обезпечи мач против спечелилия от срещата сред аржентинеца Хуан Мартин дел Потро и поставения под номер 10 чех Томаш Бердих. Следващият противник пък трябваше да бъде швейцарецът Роджър Федерер, който обаче се отхвърли от присъединяване поради контузия в гърба.

Лидер в схемата след отдръпването на Федерер е испанецът Рафаел Надал, който може да срещне Димитров единствено на край.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР