Григор Димитров победи чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (7:4), 7:6

...
Григор Димитров победи чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (7:4), 7:6
Коментари Харесай

Гришо победи чилиец в Берлин

Григор Димитров победи чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (7:4), 7:6 (7:2) в първия си мач от тазгодишното издание на “Лейвър Къп ”, противопоставящ тимовете на Европа и на Останалия свят.

Двубоят, който стартира в 20:00 часа българско време в “Uber Arena ” в Берлин, предложи същинска драма и необикновен волеви поврат, сътворен от българина. 10-ият в ранглистата на АТР изоставаше с 1:5 във втория сет, само че съумя да изравни и да прати срещата в тайбрек, където макар физически дискомфорт, съумя да изтръгне успеха.

Чилиецът започва мача с мощен сервис и първоначално несъмнено играта му беше по-подредена. Още в първия гейм на собствен сервис Димитров позволи двойна неточност, само че незабавно по-късно се оправдава с два солидни сервиса, вторият от които беше ас, с цел да си подсигурява задатък от 40:15. 10-ият в света българин записа втора поредна точка непосредствено от начален удар и по този начин затвори първото си подаване за 1:1.

Българският тенисист се избави от пробив в четвъртия гейм, когато отрази две точки за пробив. След това  обаче Димитров стабилизира играта си и такива съмнения не позволи, изпращайки частта в тайбрек. Сякаш рестартирал физическата си доминация от началото на мача, Табило стартира доста добре, а даже и взе подаване на Григор Димитров за 2:1. Българинът обаче изравни с пробив, а по-късно направи още един при 5:4. И незабавно по-късно с превъзходен сервис си обезпечи два сетбола. Първият сет приключи сполучливо за Димитров с непредизвикана неточност от ракетата на Табило – 7:6 и задатък за българина и за отбора на Европа.

Във втория сет Димитров подаваше първи и завоюва първия гейм, въпреки и с малко помощ от филето на мрежата и шанса. Във втория гейм при сервиране от страна на чилиеца българската звезда пропиля три благоприятни условия да вземе частта и да дръпне с 2:0. След това Табило стартира да вкарва все по-прецизни волета, които в един миг се оказаха проблем за 10-ия в международната класация Димитров. В петия гейм при свое подаване той направи двойна неточност, което благоприятства Табило да поведе с 4:1.

В шестия гейм Димитров сподели невероятна физическа подготовка, върна две доста сложни топки, само че все пак трябваше да отстъпи и резултатът набъбна на 1:5. Този миг обаче беше доказателство, че бълг аринът може да обърне хода на срещата и завоюва първия си сервис по-късно за 2:5.

След това Табило сервираше за сета, само че две от опциите му бяха отразени, а на собствен ред Димитров проби за 3:5. Последва извоювано подаване на 30 и разликата се топеше.
В 10-ия гейм Димитров изчака майсторски двойна неточност на Табило, по-късно още един път остави равенството, а непредизвикана неточност му оказа помощ мачът да придобие нов образ – 5:5 във втория сет. След това двамата взеха подаванията си най-после и по този начин още една част отиде в тайбрек.

Там българският тенисист поведе с 4:1, само че в един миг на лицето му се изписа мимика от болежка поради травма. Въпреки това обаче, той не смъкна темпото и за момент и взе тайбрека с безапелационното 7:2.

Българинът, десети в ранглистата при мъжете, за последно взе участие на „ Лейвър Къп “ през 2018 година, когато изигра един мач на сингъл против Франсис Тиафо и един на двойки с Давид Гофен, помагайки на тима на Европа да завоюва трофея против отбора на Света.

Сега той зае мястото на Рафаел Надал, който беше очакван да играе, а днешната му победа носи на Тима на Европа една точка.

По регламента на конкуренцията победа в среща от първия ден носи 1 точка, от втория – 2 точки, а от последния трети – 3 точки. Краен победител е първият тим, достигнал до 13 точки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР