Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен с 6:0, 6:2 във

...
Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен с 6:0, 6:2 във
Коментари Харесай

Григор Димитров размаза Гофен и е на полуфинал

Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен с 6:0, 6:2 във втория си мач от Мастърса в Лондон. Григор имаше 5 победи и загуба в шестте си срещи с Гофен, като губи последния им мач.

Григор победи Доминик Тийм в първата си среща от шампионата в Лондон, а след триумфа довечера се класира за идната фаза, където най-вероятно ще срещне Александър Зверев или Джак Сок, които се борят за второ място в групата след Роджер Федерер.

Класирането за полуфиналите е историческо за Григор, който взе участие за първи път в шампионата в британската столица. Последният му мач от груповата фаза е в петък от 16:00 часа против резервата Пабло Кареньо-Буста.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет стартира стремително като взе сервис гейма си и проби Гофен, повеждайки с 40:0 в гейма. Димитров нямаше проблем в третия гейм, а в четвъртия завоюва психическата борба с нов пробив, въпреки при четвърти брейк пойнт. Димитров поведе с 5:0 след гейм на нула, след което взе и сета след трети следващ пробив в сета за едвам 27 минути.

ВТОРИ СЕТ
Григор продължи положителната си серия и във втория сет, като взе сервис гейма си и направи четвърти следващ пробив в мача за 2:0. Гофен оказа опозиция при сервис гейма на Димитров и имаше брейкпойнт, с цел да пробие българина, само че не съумя и изостана с 0:3 в сета. Белгиецът бе на крачка от тотална капитулация при 0:30 в четвъртия гейм при собствен сервис, само че съумя да вземе подаването си за 3:1. Най-трудно стана за българина в идващия гейм, когато изостана с 0:30 и бе предизвестен за диалог с треньора си. Това единствено ядоса Димитров и той взе гейма за 4:1, въпреки Гофен на три пъти да се измъкваше при преимущество за българина. Съперникът на Григор направи следващ опит да обърне развоя на срещата, като взе сервис гейма си за 4:2 в интерес на Димитров. Гришо опустоши противника за 5:2 с гейм на нула, а при собствен сервис просто го довърши за крайното 6:2, макар че белгиецът избави два мач пойнта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР