Григор Димитров отстъпи в четвъртфиналите на тазгодишния Ролан Гарос, допускайки

...
Григор Димитров отстъпи в четвъртфиналите на тазгодишния Ролан Гарос, допускайки
Коментари Харесай

Животът ми ще е в опасност: Зверев се оплака от организаторите след мача с Григор

Григор Димитров отстъпи в четвъртфиналите на тазгодишния Ролан Гарос, допускайки проваляне против Александър Зверев в поредни сетове. Двубоят обаче бе белязан и от един минискандал на корта, откакто уредниците не разрешиха на германеца да си постави инсулин по време на срещата. Припомняме, че през предишния сезон някогашният №2 в света разгласи, че още на три години е бил диагностициран с диабет вид 1, което значи, че постоянно би трябвало да приема инсулин, с цел да поддържа в норма равнищата на кръвната си захар.

По време на една от почивките във втория сет Саша реши да си инжектира инсулин посредством нужната за това химикалка, но служителите на корта го стопираха с обяснението, че това не е разрешено да се прави на корта. Вместо това те го помолиха да напусне корта, което ще се смята за взимане на отмора, броят на които обаче е лимитиран до два пъти на мач. 

" Казаха ми, че би трябвало да отида в съблекалните, с цел да извърша процедурата, и това ще се зачете като тоалетна пауза ", описа Зверев на конференцията си след конфликта с Григор. " Отговорих им, че в хода на всяка среща имам право единствено на две ходения до съблекалнята, а по време на петсетов мач би трябвало да си сложа инсулин най-малко четири пъти. 

Според тях наподобява необичайно да се инжектирам на корта. Това обаче е безумно, защото в случай че не го направя, животът ми е в заплаха. Не разбирам по какъв метод това да си сложа инжекция на корта, наподобява необичайно на Ролан Гарос, в случай че в АТР шампионатите го върша непрекъснато. 

В предходния ми дуел се прибрах в съблекалните, с цел да си сложа инсулин, само че тогава супервайзърът влезе в стаята, паникьоса се и сподели, че би трябвало да изчакам доктор, който да извърши процедурата. Отвърнах, че това не е правилно, защото не всеки лекар има нужните познания за това какъв брой огромно количество би трябвало да ми бъде инжектирано. Казах: " Виж, имам диабет от тригодишен, знам тъкмо какво върша ", само че той не отстъпи от позицията си, че не мога да го направя самичък ", разкрива още миналогодишният полуфиналист.

Alexander Zverev frustrated over French Open diabetes stance - `If I don`t do it, my life is in danger` - Eurosport
— Haley Brennan (@hmb1021)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР