Григор Димитров отстъпи с една позиция в световната ранглиста. От

...
Григор Димитров отстъпи с една позиция в световната ранглиста. От
Коментари Харесай

Отстъпление за Григор Димитров в световната ранглиста

Григор Димитров отстъпи с една позиция в международната класация. От през днешния ден най-хубавият български тенисист е 9-и в класацията на АТР с актив от 3620. Той бе преместен от южноафриканеца Кевин Андерсън, който с класирането си за четвъртфиналите в Пекин събра 3640 точки и изпревари с 20 точки Димитров.

Друга смяна в топ 10 няма. На върха остава Рафаел Надал с 8260, а тройката допълват Роджър Федерер с 6900 и Новак Джокович с 6445 точки. По-натам следват Хуан Мартин дел Потро с 6130, Александър Зверев с 4755, Марин Чилич с 4535, Доминик Тийм с 3825, Андерсън, Димитров и Джон Иснър с 3380 точки.

От останалите българи втората ни ракета Димитър Кузманов продължава да се изкачва и към този момент е №275 (+5), а Александър Лазов падна с пет позиции до №406.

През тази седвица Григор Димитров трябваше да играе на “Мастърс” шампионата в Шанхай, само че се отхвърли от присъединяване поради травма в глезена. Това значи, че му следва да загуби още 180 точки, които трябваше да отбрани от предходната година. Българинът загуби и шансове да се класиране за финалите в Лондон, където предходната година завоюва най-значимата купа в кариерата си, извела го до рекордното за него и български мъжки тенис 3-то място в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР