Григор Димитров отстъпи с 0:2 сета във финала на турнира

...
Григор Димитров отстъпи с 0:2 сета във финала на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров: Бяха дълги две седмици, благодарен съм

Григор Димитров отстъпи с 0:2 сета във финала на шампионата в Маями пред Яник Синер, само че все пак има с какво да се гордее.

От през днешния ден българинът ще се завърне в топ 10 на ранглистата, където ще заема 9 място. Освен това за първи път в кариерата си Димитров стигна до край в Маями, където по пътя си победи поредно топ играчи като Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев. На финала против Синер обаче Димитров нямаше сили за нов героизъм.

„ Преди всичко - поздравления за Яник (Синер) и неговия тим. Това беше необикновено начало на година. Невероятен тенис. Поздравления. Днес нямаше по какъв начин да се опълчва, само че желая да се насладя на момента, тъй като този шампионат беше сложен за мен през годините, само че най-сетне се оправих добре “, показа Григор Димитров по време на церемонията по награждаването на двамата финалисти.

„ Ето ни тук още една година. Макар да не съм победител, през днешния ден се усещам като спечелил мача поради поддръжката на публиката. Бяха дълги 2 седмици, само че аз съм признателен. Ние също сме спечелили през днешния ден, аз и моя тим, уповавам се следващата година да създадем идната крачка “, сподели още Димитров.

За Григор Димитров следва къса отмора, след която той ще се включи в „ домашния “ шампионат на клей в Монте Карло, който още веднъж е от категория Мастърс 1000. Надпреварата в Княжеството стартира в неделя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР