Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от сериите

...
Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна във втория кръг в Монте Карло

Григор Димитров отпадна във втория кръг на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло. Българският тенисист загуби с 6:7 (4), 4:6 от Иржи Лехечка (Чехия) след час и 40 минути игра.

имаше проблеми със сервиса си, като направи пет двойни неточности. Той завоюва 69% от точките на първи сервис. Българинът направи и 40 непредизвикани неточности.

В началото на мача и двамата тенисисти имаха проблеми със сервиса си. Димитров стигна до пробив още в първия гейм. В идващия обаче той даде късмет на противника си да изравни, а по-късно позволи и двойна неточност.

В идващите минути и двамата взимаха подаванията си. При 3:3 българинът получи късмет за пробив и се възползва след страховит минаващ удар. В идващия гейм той имаше проблеми. Димитров трябваше да избавя две точки за пробив, само че този път се оправи и поведе с 5:3. Лехечка взе своето подаване, а по-късно притисна противника си с нападателна игра, като това му донесе резултат. Той проби и изравни до 5:5.

Димитров имаше на собствен ред нови две благоприятни условия за пробив, само че Лехечка ги избави. Проблемите на българина със сервиса продължиха, само че въпреки всичко той взе гейма си, с цел да прати първия сет в тайбрек. В него Лехечка имаше преимущество, а Димитров грешеше по-често. В последна сметка чехът завоюва тайбрека и поведе в резултата.

Проблемите със сервиса на българина продължиха и във втория сет. Още в първия гейм Димитров направи четвъртата си двойна неточност в мача и даде нов брейкбол, само че този път го избави. В идващите минути и двамата печелеха подаванията си, като Димитров още веднъж имаше компликации с началния си удар. При 3:4 българският тенисист влезе в спор със съдията за сервис на противника си в навън, само че Лехечка въпреки всичко взе гейма.

Димитров направи непредизвикана неточност, последвана от още една, като прати топка в мрежата. Българинът даде три точки за пробив, а след нова топка в навън, Лехечка поведе, а по-късно не позволи неточност на собствен сервис.

За Димитров провалянето значи съвсем несъмнено изпадане от топ 30 на международната класация, в която той ще загуби 315 точки, откакто не съумя да отбрани актива си от в Монте Карло през предишния сезон.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР