Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на

...
Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Жалко! Гришо отпадна от Аустрелиън Оупън

Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото състезание на Австралия след загуба от португалеца Нуно Боргеш със 7-6(3), 4-6, 2-6, 6-7(6).

Димитров се намираше в страхотна форма преди дуела и бе спечелил всичките си седем мача от началото на година, грабвайки купата в Бризбън, само че през днешния ден бе шокиран от 69-ия в света Боргеш, който имаше единствено два извоювани мача в шампионати от Големия шлем преди началото на конкуренцията.

Първият сет на " Киа Арена " бе равносилен, като не се стигна до нито една опция за пробив, а Григор бе по-солиден в тайбрека и го завоюва със 7-3. Във втората част българският тенисист пропусна седем благоприятни условия за пробив, до момента в който Боргеш осъществя единствения си късмет и се наложи с 6-4. В третия сет 26-годишният португалец доминираше на корта и взе подаването на противника си два пъти за триумф с 6-2.

Димитров отговори мощно при започване на четвъртата част и проби за задатък от 3-0 с първия си пробив в дуела, след което поведе с 5-2, само че се пропуща, когато сервираше за сета. В последна сметка още веднъж се стигна до тайбрек, в който Боргеш дръпна с 4-1, само че Григор откри сили да изравни и след страхотна точка при 5-5 съумя да стигне до сетбол. Той обаче го пропиля с двойна неточност, а Боргеш завоюва идващите две точки, с цел да затвори мача по-късно повече от три часа игра.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР