Григор Димитров отпадна в осминафиналите на Ролан Гарос след загуба

...
Григор Димитров отпадна в осминафиналите на Ролан Гарос след загуба
Коментари Харесай

Григор Димитров рухна срещу Зверев и напусна "Ролан Гарос"

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на " Ролан Гарос " след загуба против Александър Зверев - 1:6, 4:6, 3:6 за два часа и 20 минути.

Бившият №3 не съумя да се затрудни съществено противника си, като позволи и огромно количество неточности.

Дотук в шампионата българинът, само че против Зверев не можа да покаже най-хубавата си игра. Това беше първи дуел на Димитров във вечерна сесия през тази година, а Зверев изигра трети следващ мач в този час и на същия корт.

Двамата се срещнаха за пети път, като Димитров остава със единствено една победа против германеца. Тя беше реализирана още през 2014 година, а по-късно Зверев записа серия от четири триумфа - три на равнище " Мастърс " и в този момент за пръв път в Големия шлем.

За Димитров достигането до осминафинал е едвам второ в " Ролан Гарос " след 2020 година Българският тенисист си подсигурява нанагорнище до №25 в международната класация.

Димитров приключи мача с шест двойни неточности и без нито един ас. Той приключи с 14 печеливши удара (уинъри) и тъкмо 50 непредизвикани неточности. За Зверев уинърите бяха 24, а грешките 27. Германецът осъществя четири аса, които компенсираха седемте му двойни неточности.

Двубоят на корт " Филип Шатрие " стартира неприятно за Димитров. Той не се ориентира при сложните условия и мощния вятър, стартирайки с две следващи двойни неточности. Зверев съумя да пробие, след което направи още един подобен, с цел да поведе с 4:0.

Българинът взе единствено един гейм, след което Зверев съумя да затвори първия сет с 6:1 за единствено 30 минути.

 Григор Димитров рухна против Зверев и напусна
© Reuters

Втората част беше доста по-различна, като Димитров върна увереността си и стартира да играе с по-голямо самочувствие. Той съумя да пробие и да поведе с 3:2, след което завоюва своя сервис гейм.

Българинът пропусна три точки за нов пробив в седмия гейм, само че Зверев се отбрани и взе подаването си. На собствен ред германецът проби Димитров и това обърна развоя на сета. Зверев взе още три гейма и поведе с 2:0 сета.

Болезненият процес на втория сет се отрази върху Димитров и за началото на третата част. Зверев се възползва от неуверената игра на българина и бързо поведе с 3:0. След това обаче Димитров стартира да работи доста по-смело, усещайки, че няма какво да губи. Той взе подаването си, след което проби и понижи до 2:3.

В идващия гейм Димитров затвърди пробива, с цел да изравни резултата.

 Григор Димитров рухна против Зверев и напусна
© Reuters

Това обаче се оказа и последният миг, в който Димитров беше равносилен на Зверев. Германецът още веднъж наказа грешките на българина и съумя да вземе три следващи гейма, с които да постави и завършек на срещата.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР