Григор Димитров отпадна от турнира от сериите Мастърс“ в Париж

...
Григор Димитров отпадна от турнира от сериите Мастърс“ в Париж
Коментари Харесай

Григор изпусна спечелен мач

Григор Димитров отпадна от шампионата от сериите „ Мастърс “ в Париж след загуба с 6:7 (10), 7:5, 6:7 (3) от Джон Иснър (САЩ) в третия кръг. Така българинът изравни достижението си от предходната година, когато също стигна осминафиналите. Тъй като не означи напредък, той няма да завоюва спомагателни места в ранглистата и ще е 6-и в понеделник, което също е рекордно класиране за него.

„ Не беше елементарно, тъй като трябваше да играя и против публиката “, съобщи Григор след триумфа с 6:4, 6:4 над Ришар Гаске (Франция) в първия си мач. Срещу 206-сантиметровия американец обаче се оказа доста по-трудно. Гигантът обсипа Димитров с мощни сервиси, което му оказа помощ да стигне до тайбрек, макар възможностите на Григор за пробив. В тайбрека българинът избави 5 сетбола, само че го подари с нелепа  двойна неточност.

Втория сет се развиваше идентично до 12-ия гейм, когато Иснър върна жеста и Димитров изравни резултата. В третия сет българинът към този момент атакуваше всяко подаване и след пробив за 4:2 получи късмет да сервира за мача. В този миг ръката му трепна и Григор се пропука, а Иснър се добра до тайбрек. В него дългучът резервира стабилността в играта си, до момента в който българинът позволи двойна неточност, след която нямаше по какъв начин да избави мача.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР