Григор Димитров отпадна от тенис турнира от сериите Мастърс в

...
Григор Димитров отпадна от тенис турнира от сериите Мастърс в
Коментари Харесай

Италианец елиминира Григор Димитров от турнира в Маями

Григор Димитров отпадна от тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Маями след загуба от Яник Синер (№11 в света) - 3:6, 4:6. Българинът напусна в третия кръг и не съумя да стигне за трети път в кариерата си до осминафиналите във Флорида.

Срещата продължи час и 26 минути.

Димитров, който преди този момент, записа първо проваляне против Синер. Дотук българинът имаше един триумф над 21-годишния италианец, който беше от преди 3 година в Рим.

Първият сет беше решен след два пробива, които Синер осъществя. Той взе подаването на Димитров в петия гейм, повеждайки с 3:2, като се възползва от неточности на някогашния №3. След това не позволи изненада и проби още един път, с цел да затвори сета с 6:3.

Синер имаше преимуществото да сервива при започване на втората част, само че беше продънен от Димитров. Българинът обаче на собствен ред загуби подаването си в четвъртия гейм. Последва замяна на още два пробива, след които резултатът беше 3:3.

В края на сета Димитров трябваше да сервира, с цел да остане в мача, като се озова в обстановка 15:40. Той съумя да избави два мачбола, само че при третата опция Синер се възползва и постави завършек на срещата.

В осминафиналите италианецът ще играе с Андрей Рубльов, който победи Миомир Кецманович за по-малко от час.

След шампионатите в Северна Америка е декларирал присъединяване на първия " Мастърс " на клей за сезона, който е в Монте Карло от 9 април.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР