Григор Димитров отпадна още на старта в турнира от сериите

...
Григор Димитров отпадна още на старта в турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор отпадна от Циципас на Мастърса във Виена

Григор Димитров отпадна още на старта в шампионата от сериите АТР 500 във Виена. Най-добрият ни тенисист игра мощно, само че в последна сметка загуби от Стефанос Циципас с 0:2 (6:7(6); 4:6) в най-интригуващия дуел от първия кръг.

Първата ни ракета изигра мощен мач против поставения под номер 1 в главната скица грък, само че в основните моменти се пропука и загуби от третия в света. Григор имаше три благоприятни условия за пробив в първите два сервис гейма на Циципас, две от които следващи в откриващото подаване на противника, само че не съумя да ги осъществя. След това и нашият тенисист отрази късмет за брейк пред гърка. След превъзходство на сервиращите в идващите геймове, закономерно се стигна до тайбрек.

Там Димитров имаше три следващи благоприятни условия за затваряне на частта в своя изгода при 6-3, само че се срина и загуби пет следващи точки, а с това и сета. Втората част вървеше под диктовката на сервиращите, като още веднъж 30-годишният хасковлия имаше опция да пробие при 4-4, само че не съумя да осъществя и този късмет. Вместо това, Циципас стигна до два мачбола и след уинър от форхенд по диагонала постави точка на разногласието.

Така, гръцкият номер 1 се реваншира за загубата си от Григор на същия шампионат предходната година, когато българинът обърна противника след страхотна борба и изгубен първи сет в тайбрек. Димитров загуби единствено пет точки на първи сервис за целия мач, само че не съумя да оползотвори нито една от четирите си благоприятни условия за пробив. Гъркът поведе в съперничеството с 2-1 победи и на осминафиналите ще играе с американския квалификант Франсис Тиафо, който в профил сърбина Душан Лайович след чист триумф с 6-4, 6-4.

По-рано, напред продължиха още Феликс Оже-Алиасим, Каспер Рууд и първенеца от Индиан Уелс Камерън Нори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР