Григор Димитров отпадна още на старта на турнира от сериите

...
Григор Димитров отпадна още на старта на турнира от сериите
Коментари Харесай

Жесток резил: Куц македонец преби Григор Димитров

Григор Димитров отпадна още на старта на шампионата от сериите АТР 500 в Акапулко. Първата ни ракета отстъпи с 6:7(8), 7:5, 3:6 на 130-ия в международната класация Стефан Козлов. Роденият в Скопие 24-годишен тенисист, състезаващ се за Съединени американски щати, едвам ходеше в третия сет, само че съумя да отстрани Григор.

Във втората част Козлов се контузи при преднина 7:6(8), 5:3, което наложи дълго спиране на мача. Съперникът на Григор се строполи на земята, откакто и двата му крайници крампираха. Пръв на помощ му се притече Димитров, а по-късно и медицинските лица.

Няколко минути по-късно Козлов въпреки всичко се изправи на крайници и продължи присъединяване, стискайки зъби. Американецът едвам ходеше в третия сет, което явно даваше преимущество на българина. Григор обаче не съумя да се възползва и се изложи против контузения съперник, който победоносно подвигна ръце.

Мачът продължи цели 3 часа и 18 минути игра.

30-годишният Гришо, който от през вчерашния ден е на 33-ото място в международната класация, трябваше да играе с Максим Креси. Той обаче се отдръпна в посления миг от шампионата в Акапулко и на негово място късмет за изява получи " щастливия губещ " от квалификациите Стефан Козлов.

Вместо да се възползва от очевидната разлика в класите обаче, Димитров направи към 50 непредизвикани неточности и с ранното си отпадане разочарова почитателите си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР