Григор Димитров отпадна безславно на старта на Уимбълдън, след като

...
Григор Димитров отпадна безславно на старта на Уимбълдън, след като
Коментари Харесай

20-годишен квалификант елиминира Димитров в първи кръг на Уимбълдън

Григор Димитров отпадна безславно на старта на Уимбълдън, откакто бе извърнат от 20-годишния квалификант от Франция Корентен Муте от 0:2 сета – в обособените елементи 2-6, 3-6, 7-6 (4), 6-3, 6-1.

Първият сет стартира по отличен метод за първата ракета на България, който дръпна с 3-0 и макар че позволи рибрейк, проби още на два пъти дебютанта в главната скица на шампионат от Големия шлем. Във втория сет нашият тенисист се нуждаеше от единствено един пробив, с цел да дръпне с 2:0 в резултата и да се приближи на сет от триумфа.

В третия Григор на два пъти доближи до пробив преднина, като при втория поведе с 6-5, само че позволи спад в играта, от който се възполза нисичкият французин. Сетът влезе в тайбрек, а там Муте бе по-съобразителен, с цел да остане в мача. Тази част се оказа повратна за остатъка на срещата и французинът пое контрола върху събитията на корта в идващите два сета. В четвъртия сет той осъществя два пробива, а в заключителния пети дръпна с 5-0, преди Димитров да запише гейм на достойнството.

Така след три часа игра българинът се сбогува с публиката на Ол Инглънд Клъб в първи кръг за втора поредна година, откакто през 2018 бе отстранен на старта от Стан Вавринка в четири сета. За Муте това бе първа победа в съществена скица на шампионат от Големия шлем.

Неговият противник в спор за място в трети кръг ще бъде различен млад тенисист – Феликс Оже-Алиасим. Той надигра в напълно канадски конфликт Вашек Поспишил в четири сета. Напред не престават още Пабло Куевас, Хуберт Хуркач, Данийл Медведев, Беноа Пер, Юго Умбер, Жереми Шарди, Милош Раонич, Давид Гофен и представителя на домакините Кайл Едмънд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР