Григор Димитров отново отстъпи на Даниил Медведев и отпадна на

...
Григор Димитров отново отстъпи на Даниил Медведев и отпадна на
Коментари Харесай

Медведев пак натупа Григор

Григор Димитров още веднъж отстъпи на Даниил Медведев и отпадна на осминафиналите на шампионата от сериите АТР 500 във Виена след загуба с 6:3, 2:6, 4:6. С тази си загуба Гришо ще загуби 135 точки за международната ранглистата, откакто през предишния сезон доближи до полуфиналната фаза на шампионата, когато още веднъж отпадна от руснака.

Това бе загуба №6 за Димитров от Медведев, както и трета поредна, а руснакът продължава да е една от " черните котки " в кариерата на Димитров.

Първи сет

Мачът стартира с доминация на сервиращите и висока успеавемост от първи начален удар, като даже двойна неточност на Гришо нямаше отношение към интригата в неговото подаване. Първото по-продължително разиграване пристигна при 1:1 и 30-15 за руснака, само че той не можа да преодолее противника от главната линия и се стигна до 30-30.

Форхенд в навън по противоположния диагонал на Медведев пък донесе точка за пробив на Гришо, само че тя беше обезвредена с ас.

Ново солидно държание на българина от дъното на корта му издейства втори брейк-бол, само че отново с първия си сервис 3-тият в света се оправи. Прав удар в навън на Димитров обърна съотношението в гейма, само че пък пристигна ред на Медведев за двойна неточност - нов дюс. Страхотен ретур на Гришо му издейства трети късмет за пробив, който към този момент беше материализиран след бекхенд в навън на съперника - 2:1.

Българинът продължи съвършеното си показване от началото на срещата и добави няколко решителни форхенда зад подаването си, с цел да затвърди пробива на нула - 3:1. Медведев този път организира много по-убедителен сервис-гейм и небрежно дръпна с 40-0, преди да прати бекхенд в мрежата. Фантастичен бекхенд-уинър по правата на Димитров сътвори конспирация при 40-30, само че руснакът заложи на сервис-мрежа за 3:2.

POWER???? with a sensational pass!
— Tennis TV (@TennisTV)

Григор продължаваше да се показва ослепително и разнообразно от главната линия, като завоюва ново атрактивно разиграване с решителна къса топка - 30-0. Изумителен форхенд-уинър над най-високата страна на мрежата приключи следващ гейм на нула за топ ракетата ни - 4:2.

Подсеченият бекхенд на Гришо създаваше съществени проблеми на Медведев при 30-30, а руснакът трябваше да цели линиите по два пъти на разиграване, с цел да го завоюва. Негов форхенд в навън след доста бездънен удар на българина докара до дюс, а напълно скоро се стига и до късмет за пробив. Грешно воле на Медведев означаваше нов пробив в мача - 5:2.

Димитров сервираше за сета и стартира с втората си двойна неточност за 0-15, а след това завоюва доста атрактивна замяна на мрежата, като даже осъществя уинър от бекхенд с две ръце. Излизане напред след форхенд с противоположния диагонал обезпечи на българина задатък от 30-15, само че след това замяна на прави удари приключи с повече резистентност на Медведев - 30-30. Сервисът на Григор в този гейм не беше толкоз безапелационен, а ново тежко разиграване, този път по бекхенд-диагоналите, докара до сполучлива къса за руснака и късмет за рибрейк. Форхенд надалеч в навън на Димитров означаваше тъкмо това - 5:3.

Топ тенисистът ни си върна бързо увереността с чудесна акция след прекрасен ретур и лек задатък при 0-15. Втора поредна провокирана неточност на Медведев го сложи напрегнат - 0-30. Той обаче не спираше да цели линиите и това му оказа помощ да понижи изоставането си на 15-30. Руснакът потегли напред след сервис, само че Димитров смъкна топката с подсечен бекхенд в краката му и стигна до два сетбола на посрещане.

Първият беше отразен с ас по диагонала в полето за тъждество, а вторият - с ас по правата в лявата страна на корта. Веднага обаче се стигна и до трети късмет в интерес на Гришо, само че той този път прати подсечен противоположен удар в мрежата - дюс. Това беше едвам осмата му непредизвикана неточност при 16 за противника съгласно статистиката, въпреки че много от тях бяха в действителност в категория " провокирани ". Фамозен бекхенд-лоб на Григор му обезпечи четвърти сетбол и с бездънен ретур в краката на противника работата беше свършена - 6:3 за 40 минути.

Втори сет

При 40-15 Димитров опита сходен лоб с деми-воле от бекхенд, само че този път не откри очертанията на корта и се стигна до 40-30. Фантастично разиграване, доминирано от Медведев, заслужи следващата доза аплодисменти от публиката, а руснакът се добра до дюс. Той този път съвсем размина противника си и го предизвика да сбърка воле на мрежата, с цел да стигне до късмет за пробив. Първият сервис още веднъж не носеше лесни точки на Григор в тези моменти, а неточност от бекхенд към този момент направи брейка факт - 0:1.

Медведев още веднъж откри солидността си от начален удар, само че когато трябваше да влиза в разигравания, Димитров ги печелеше - 40-30. Все отново, четири безответни сервиса свършиха работа на руснака за 0:2. Гришо несъмнено имаше потребност от бързо и безпроблемно подаване и тъкмо това реализира - гейм на нула за 1:2.

Grigor Dimitrov hits a TWO HANDED backhand volley against Daniil Medvedev.

It’s almost blasphemous for Grigor to hit anything with two hands, considering how beautiful his one-hander is.

He can do no wrong right now.

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Качеството на отиграванията от дъното на корта се резервира и през втората част, а Медведев още веднъж стартира с целенето на линиите от бекхенд - 30-15. Публиката имаше нов мотив за бурни овации след нова качествена замяна, приключена от руснака с форхенд-уинър, а той подкани феновете да основават повече звук. В последна сметка първият подложен трябваше да се потруди много, само че си взе сервис-гейма за 1:3.

Storming through???? rushes to a first set lead 6-3 over Medvedev!
— Tennis TV (@TennisTV)

Гришо беше заловен в крачка на мрежата и не можа да приключи два пъти, като най-после направи триково осъществяване с ракетата зад тила си, само че Медведев отговори със смач за 0-30. Непредизвикана неточност от бекхенд по диагонала на българина докара до троен брейк-бол, вторият от които беше материализиран от международния номер 3 - 1:4. Руснакът не изпусна обстановката от контрола си и затвърди пробива по безапелационен метод - 1:5.

Димитров се постара да завоюва сервис-гейма си, с цел да понижи изоставането на 2:5, като в този момент предстоеше Медведев да опита да затвори сета. Съотношението на грешките през втория сет се обърна по отношение на първия, въпреки че не можеше да се каже, че българинът доста е свалил от равнището си. Световният номер 3 решително стигна до три сетбола и се оправи още с първата си опция - 6:3, 2:6 за 76 минути.

Трети сет

Гришо стартира положително третия сет със сервис-гейм на нула без непотребен разход на сила, а по-късно сполучливо контраатакува и излезе напред, с цел да се добере до задатък от 15-30 на съперниковото подаване.

Впоследствие Медведев не устоя и прати форхенд в навън, с което даде брейк-бол на българина, само че удивително разиграване от над 20 удара приключи в интерес на първия подложен. Сервисът още веднъж беше основно оръжие за руснака и той оцеля в проблематичния гейм - 1:1.

Turning it on????
— Tennis TV (@TennisTV)

Страхотен бекхенд-уинър по противоположната права на Димитров го изведе до 15-15, само че след това дълбочината на ударите на Медведев се оказа решаваща за 15-30. Грешка от задната страна на ракетата на руснака докара до 30-30, само че пък българинът направи същото с правия си удар в идващия миг - брейк-бол. Той беше отразен с прелестна вариативна акция от главната линия на Григор, който след това се оправи с две следващи точки и дръпна с 2:1.

За разлика от предходното си подаване, този път Медведев не разреши да се стигне до конспирация, бързо повеждайки с 40-0. Въпреки двойна неточност, той относително безапелационно изравни на 2:2.

Levelled???? takes the second set 6-2 to take us to a decider!
— Tennis TV (@TennisTV)

Бомбен бекхенд по правата на Димитров му обезпечи елементарен свършек на мрежата за 30-0, а замяна на къси топки беше извоювана от него - 40-0. Смач от главната линия незабавно след начален удар не попадна в очертанията на корта (40-15), а след това българинът прати и бекхенд в мрежата за 40-30. Невърнат сервис отстрани интригата в гейма за 3:2.

Медведев още веднъж се трансформира в машина за начални удари и небрежно изравни 3:3.

Дълго разиграване от главната линия приключи с форхенд в навън на Григор и той изостана с 15-30, само че незабавно с невърнато подаване възвърне паритета. С помощта на мрежата руснакът стигна до късмет за пробив, а в последвалото дълготрайно разиграване първи " трепна " международния номер 3 - дюс.

Медведев пласира първокласен ретур и след това навлезе във вътрешността в корта, с цел да си издейства втори брейк-бол. Бекхенд в мрежата от руснака обаче обезврежда и него, а по-късно Гришо излезе сполучливо напред за авантаж. Даниил пресили от главната линия и по този начин българинът си взе трагичния гейм - 4:3.

Първият подложен направи непредизвикана от бекхенд, само че пласира три страхотни сервиса и поведе с 40-15. Димитров го изненада със супер ретур и излизане на мрежата за 40-30, само че в идващото разиграване пресили форхенд по противоположния диагонал - 4:4. Два следващи бекхенда по правата на Гришо не откриха очертанията и той изпадна в неуместна обстановка при 0-30. Страхотно разиграване и от двамата, за жалост, приключи в интерес на Медведев след замяна на мрежата, при което той в основен миг стигна до троен брейк-бол. Димитров прати форхенд в навън и позволи пробив за 4:5.

Руснакът дръпна с 30-0 след мощни сервиси, само че след това Григор понижи на 30-15 с чудесна къса от главната линия. Ново качествено разиграване от дъното на корта отиде на сметката на българина, който този път приключи с воле на мрежата. Медведев обаче още веднъж пусна ръката от сервис и стигна на практика без игра до мачбол, който осъществя с втора поредна бомба от начален удар - 6:3, 2:6, 4:6 за 2 часа и 8 минути игра.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР