Григор Димитров отново не успя да се класира по-далеч от

...
Григор Димитров отново не успя да се класира по-далеч от
Коментари Харесай

След много грешки и пропуснати шансове - Григор отстъпи пред Зверев

Григор Димитров още веднъж не съумя да се класира по-далеч от осминафиналите на " Ролан Гарос " - тази година той изравни най-хубавото си класиране на най-големия шампионат на клей.

Първата ни ракета напуща Париж, откакто отстъпи пред олимпийския първенец Александър Зверев от Германия с 1:6, 4:6, 3:6 за 2 часа и 19 минути на централния корт.

Той позволи ужасно доста непредизвикани неточности, а и благоприятни условия да направи дуела забавен. След призрачен първи сет, в който стартира с две двойни неточности и пробив и едвам съумя да избегне нула, имаше задатък от 4:2 във втория, но позволи поврат, откакто бе покрай 5:2.

В третия навакса закъснение, само че това бе всичко, на което беше кадърен. Играта му вървеше на огромни амплитуди, за жал доминираха неприятните отигравания, а пролича и неналичието на явен проект по какъв начин да се оправи със Зверев. До през днешния ден Димитров нямаше изгубен сет в шампионата, само че не съумя да вземе и един от германеца.

Завърши с 50 непредизвикани неточности (!) и единствено 14 печеливши удара. За съпоставяне Зверев сбърка 27 топки, само че осъществя 24.

А можеше да бъде по-различно. Григор подсети за положителните си дни в първите 7 гейма на втория сет. Разиграванията станаха доста по-дълги и това несъмнено бе по усета на българина. Достигна до първата си точка за пробив в третия гейм, само че я пропусна, откакто сбърка удар от бекхенд.

В петия гейм пред него се откриха нови две благоприятни условия да завоюва подаването на съперника си и още при първата от тях той съумя да го направи, с цел да поведе с 3:2.

Още в идващия гейм обаче пред германеца имаше два шанса да възвърне равенството. 32-годишният Димитров обаче употребява целия си опит и се измъкна от сериозната обстановка, обръщайки гейма от 15:40 - 4:2. 

Ролите на двамата се размениха в седмия гейм, в който пък най-хубавият ни тенисист още веднъж имаше точки за пробив. Пред него се откриха четири шанса, само че Зверев съумя да избави всички тези обстановки и да остави разликата минимална.

Това се оказа основно за целия мач. В осмия гейм, в който той сервираше, при 0:15 Димитров не съумя да уцели очертанията на полето от воле на мрежата. След това прати форхенд на сантиметри в навън от страничната линия, а най-после Зверев осъществя пробив с прехвърлящ удар, при който внезапно се появи ентусиазъм напразно, оставил топката в полето. Брейк на нула.

Това върна увереността на Зверев, който влезе в серия от 13 следващи точки, която му донесе поврат до 5:4 и три поредни сетбола в десетия гейм. Димитров ги отрази, по-късно и четвърта, само че при петия късмет прати сечен бекхенд в мрежата и Зверев поведе с 2:0 сета.

В първите два гейма в третия сет, в които Зверев сервираше, българинът повеждаше с по 40:0, само че не съумя да осъществя пробив, като пропусна общо седем благоприятни условия. В същото време някогашният номер 2 в международната класация завоюва първото подаване на българина, с цел да поведе с 3:0 гейма.

С много услия Григор Димитров взе първия си гейм в третия сет, с цел да понижи за 1:3. Подпомогнат от две двойни неточности на олимпийския първенец той върна пробива, а гениална къса топка от бекхенд му обезпечи равнене на резултата при 3:3.

И бе дотук. Вместо предстоящ подтик той позволи той срив и до края бе повече очевидец на това по какъв начин Саша печели мача. При 5:3 завърналият се в Париж след тежка травма през м.г. сервираше за мача и след топка в навън на Димитров попадна измежду най-хубавите осем. 

На четвъртфиналите Зверев ще играе с аржентинеца Томас Мартин Ечевери, който надигра японеца Йошихито Нишиока със 7:6(8), 6:0, 6:1 и за пръв път доближава до тази фаза на шампионата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР