Григор Димитров откри тазгодишното си участие на Ролан Гарос с

...
Григор Димитров откри тазгодишното си участие на Ролан Гарос с
Коментари Харесай

Григор: Не играх добре в Женева, но правех правилните неща на корта и това ми даде увереност

Григор Димитров откри тазгодишното си присъединяване на Ролан Гарос с изразителна победа в три сета над казахстанския квалификант Тимофей Скатов. Българинът контролираше конфликта от първата до последната точка и наподобява в оптимална форма за втората " мейджър " конкуренция през сезона, а след това той даде конференцията, в която отговори на въпросите на сътрудника Любомир Тодоров от БНР, а ето и пълото наличие на техния диалог:

За това по какъв начин е видял мача си със Скатов и съдбовното число (победа на корт 13-ти в 13-ото му присъединяване на турнира):

- Това е доста добре - 13:13. Днес беше добър мач. Не желаех да чакам прекалено много от себе си, тъй като разполагах единствено с един ден за тренировки и имах да върша други неща отвън корта. По-скоро акцентирах повече на психическата страна на нещата, в сравнение с физическата подготовка. Винаги възприятието е друго, когато започваш присъединяване си на Ролан Гарос с мач на някой от дребните кортове. Времето през последните два дни беше много прохладно, имаше и слънце, тъй че доста разнообразни фактори, които основават компликации за един състезател, когато нямаш изключително време за приспособяване към ситуацията. Днес започнах доста добре, изиграх също по този начин мощен втори сет, а в третия бях просто по-солиден и се пробвах да не дам никакви опция на противника.

За това дали му е паднал психически товар от раменете след достигнатия край в Женева:

- Не желая да виждам по този метод на нещата. Наистина имах доста изиграни 1/4-финали и 1/2-финали. Напоследък постоянно ви споделям, че аз нямам какво повече да потвърждавам във връзка с резултатите. Важното е по какъв начин ще развия тениса си и дали ще мога да си възвърна усета към тънкостите на играта ми, които би трябвало да работят в мачовете против най-хубавите играчи. Може би тъкмо това желаех от себе си в Женева и по тази причина се записах за присъединяване в шампионата. Не беше единствено за да натрупам мачове, а да опитам нещата, които върша на подготовка. Всъщност да се състезаваш и да играеш мачове е лесното. Ако цялата ти подготовка е ориентирана само към мачовете, то това те изморява още повече. Точно заради тази причина бях благополучен със срещите, които изиграх в Женева. За мен не демонстрирах добър тенис, само че правех верните неща на корта, което ми носеше триумфа. Капка по капка и мач след мач, се усещах все по-добре на корта и придобивах убеденост. Знам, че в случай че не преставам в същия дух и тялото ми се усеща добре, то останалото е само въпрос на време.

За новия контракт с Lacoste:

- Бях с Nike в продължение на 12-13 години и се зачудих за какво да не подхваща тази стъпка. Аз обичам всяко едно ново начало. Истината е, че имам непосредствен контакт с тази компания от доста години. Те желаеха да работят с мен, откогато съм на 14-15 години, само че тогава нещата не се получиха. Сега обаче беше време да се случи, като имаше неспокойствие и от двете страни. Интересно и ново начало. Надявам се в идващите месеци да покажем още нови неща.

За възможностите да го забележим в дуелите за Купа " Дейвис " против Казахстан:

- Има шансове. Интересни месеци идват и има още много неща, върху които би трябвало да помисля. В момента виждам да мисля малко повече за бъдещето, тъй като това ми дава още по-голямо неспокойствие. Вече толкоз години съм в Тура и се усещам добре. Ако тялото ми разрешава да играя на разнообразни шампионати и да променям разнообразни настилки... Дано - приключи конференцията на първата ни ракета в Париж.

Източник: БНР

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР