Григор Димитров откри победоносно участието си на Мастърса в Маями,

...
Григор Димитров откри победоносно участието си на Мастърса в Маями,
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Яник Синер - анализи, коефициенти и очаквания

Григор Димитров откри победоносно присъединяване си на Мастърса в Маями, откакто реализира впечатляващ поврат над Ян-Ленард Щруф. Българинът изоставаше със сет и 3:5 точки в тайбрека на втората част, само че тъкмо тогава съумя да покаже най-хубавия си тенис и направи няколко основни сензационни отигравания, с които си подсигури своя първи триумф във Флорида от 2019-а година насам. Сега обаче нашият съотечественик ще премери сили с надалеч по-сериозен конкурент, а точно десетия подложен Яник Синер.

Италианецът се намира в страхотна форма от началото на сезона, като завоюва трофея в Монпелие и също така доближи до финала в Ротердам, само че родният ни представител е спечелил единствената си среща с този противник, побеждавайки го на 1/8-финалите в Рим през 2020-а. Оттогава насам съвсем нищо не е същото и Синер се трансформира от надарен младеж в един от водачите в ATP Тура, само че Григор има своите скрити козове, тъй че дано да поразсъждаваме по какъв начин би могъл да ги употребява най-добре, с цел да реализира нов успех над южнотиролеца.

Какво би трябвало да знаем за Яник Синер и кои са неговите мощни страни в играта му?

21-годишният тенисист играе с дясната ръка и извършва бекхенд с две ръце. В момента се намира под номер 11 в международната ранглиста, което е с две позиции по-надолу от неговото рекордно достижение. Младокът в началото се занимава преди всичко със ски алпийски дисциплини, където става републикански първенец на страната си до 12 години в гигантския слалом и даже над една година не стъпва на корта, само че неговият татко го убеждава още веднъж да се захване с тениса и в последна сметка Яник взема решение, че това ще е неговият спорт, тъй като е почитател на директното състезание сред противниците.

Синер може да се похвали до момента със седем трофеи на равнище ATP, като най-голямата от тях идва на ATP 500 шампионата във Вашингтон. Освен това 11-ият в света е играл финaли точно на Мастърса в Маями и има доближат четвъртфинал на всяко едно съревнование от Големия шлем, демонстрирайки образно по какъв начин може да бъде рисков при всевъзможни разнообразни условия и настилки.



Истината е, че италианецът няма нищо общо със състезателя, който Григор Димитров надигра в Рим. Италианецът е изцяло приключен тенисист, който удря топката еднообразно добре и от двете страни, а слабостите му са сложни за разкриване. Южнотиролецът разполага с дълги крака, които му оказват помощ с лекост да доближава съвсем до всяка една топка, което е подкрепено и от отличното му придвижване по корта. Младокът умее да форсира топката по извънреден метод от всяка една позиция и е доста мъчно да отблъснеш неговите офанзиви, когато стъпи върху главната линия и поеме самодейността в разиграването.

Защитата на Яник също е на забележителна висота, като постоянно можем да го забележим по какъв начин отвърна сполучливо съперника си и е кадърен да придава забележителна дълбочина на отиграванията си даже когато е изтласкан доста обратно в полето си. Накрая бих отличил изключителната тактическа дисциплинираност на Синер, чийто асортимент на отигравния е съвсем безукорен.

Как би могъл да противодейства Григор Димитров?

Разбира се, то въпреки всичко можем да намерим някои леки пробойни в " процесора " на десетия подложен, започвайки от недотам уверената му игра наоколо до мрежата. Шампионът от Монпелие рядко се озовава в тази зона от корта и има за какво това да бъде по този начин, защото неговите волета несъмнено са неубедителни и дават опция за контраигра на противника, тъй че Димитров би могъл да привиква преднамерено напред италианеца.

Нашият съотечественик изрично може да почерпи хрумвания от Карлос Алкарас, който е последният човек с победа над южнотиролеца. Световният номер едно непрестанно се опитваше да излиза към мрежата и вкарваше в деяние своите къси топки, тъй като Синер е обожател на силовите замени от главната линия и не е чак толкоз непогрешим, в случай че ритъмът на играта се сменя постоянно.



Най-добрият български тенисист наложително ще би трябвало да повтори игровия си проект от миналата си среща, атакувайки при първа опция със своя форхенд. Спорно е дали сервисът на Григор ще му донесе някакви особени дивиденти, имайки поради какъв брой обратно стои италианецът на посрещане, но длановият удар си остава главното оръжие на хасковлията и той би трябвало да бъде оптимално самоуверен, тъй като другояче рискува да бъде поставян под непрекъснат напън и надали ще издържи на темпото при сходен процес на събитията.

Очаквания и коефициенти:

В моите очи по-висококласираният състезател е любимец, имайки поради страхотните му резултати през последните седмици и недотам положителните обичаи на Григор при неговите участия в Маями, където в никакъв случай не е прекосявал осминафиналите. Същевременно българинът има нужните качества да даде здрави борба на Синер и не изключвам да станем очевидци на изненада.

Букмейкърите също споделят тезата ми и фаворизират младока, като му дават съществено преимущество, определяйки ставка от 1.25 за негов триумф, до момента в който възможностите за победа на родния ни представител се котират на 3.75. Трябва обаче да ни е ясно по какъв начин тези предвиждания надалеч не всеки път се оказват правилни, като за нас остава вярата този път да е точно подобен и Григор Димитров да сервира сензацията. Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате мача на обичайните линкове в Tennis.bg, а началото на дуела юе бъде обещано малко след 02:00 часа българско време.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР