Григор Димитров отчете, че затварянето на покрива на Мелбърн Арена

...
Григор Димитров отчете, че затварянето на покрива на Мелбърн Арена
Коментари Харесай

Григор Димитров: Направих много непредизвикани грешки, но запазих самообладание

Григор Димитров регистрира, че затварянето на покрива на " Мелбърн Арена " е нараснало скоросста на топката, което е в негова изгода. Ето какво показа българският №1 след безапелационния триумф против италианеца Франсис Тиафо:
 Григор Димитров победи Томас Фабиано и е на 1/8-финал на Australian Open
Григор Димитров победи Томас Фабиано и е на 1/8-финал на Australian Open

Българинът превъзхождаше безапелационно съперникa си през целия мач

" След първия сет имаше някои сложни моменти. Като цяло мачът бе равносилен, изключително когато пуснаха покрива. Траекторията на моите удари се промени и стана доста бърза. Много съм благополучен. Движех се добре. Макар, че направих доста непредизвикани неточности, въпреки всичко резервирах хладнокръвие. Когато трябваше да покажа това, на което съм кадърен, бях на равнище. Хареса ми в този момент да съм в сянка, по отношение на предходните години. Трябва да приемеш обаче действителностите мач след мач.

Това е шампионат от Големия шлем и всичко може да се случи. Трябва да си подготвен, както физически, по този начин и ментално. Трябва да си подготвен за всеки случай и да си вършиш работата.

Някои неща от работата ни с Агаси могат доста мъчно да бъдат обяснени. В момента сме на доста добра пътека. Не приказваме толкоз доста за тенис, като се замисля. Разбира се за тенис прекарваме доста качествено време, само че аз се концентрирам върху други неща, които би трябвало да открия, както за себе си, по този начин и за играта си. Агаси е минал през този път и мога да употребявам препоръки от него. Той е необикновен човек. Няма какво друго да кажа ", приключи Димитров.
 Франсис Тиафо е идващият противник на Григор Димитров на Australian Open
Франсис Тиафо е идващият противник на Григор Димитров на Australian Open

Американецът победи италианеца Андреас Сепи в пет сета
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР