Григор Димитров остава в Топ 50 и през тази седмица,

...
Григор Димитров остава в Топ 50 и през тази седмица,
Коментари Харесай

Григор Димитров се позакрепи в Топ 50

Григор Димитров остава в Топ 50 и през тази седмица, в която изпадна до 49-и в международната класация по тенис. Той отстъпи с 6 позиции поради загубата още във втория мач на шампионата в Барселона. И все пак най-вероятно ще остане измежду най-хубавите 50 още най-малко седмица.

Тези дни българинът не играе на нито един от провеждащите се 4 шампионата - в Ещорил (Пор), Мюнхен (Гер), Бордо (Фр) и Сеул (Кор). И защото в същия интервал на 2018 година още веднъж не е взел участие на никое място, от актива му не са извадени точки в моментната класация. А това даже го изкачва с три позиции в нея - до №46, с актива му от 985 т. Следват го трима тенисисти, които могат от понеделник да бъдат пред него, само че за задачата би трябвало да завоюват най-малко по два мача: австралиецът Джон Милман и французинът Жереми Шарди в Ещорил, а германецът Ян-Ленарт Щруф в Мюнхен. 

В подреждането следват други четирима, които също не играят тази седмица. А по-назад има още деветима с научен късмет да изместят българина (най-предно класиран от тях е американецът Тейлър Фриц - 55-и). За задачата обаче те би трябвало да доближат най-малко до край, а някои от тях даже и да станат първенци, което ще е много мъчно.

Ето за какво наподобява прекомерно евентуално Димитров да остане в Топ 50 и идния понеделник, когато стартира участие на " Мастърс " в Мадрид. В испанската столица българинът има да брани едвам 10 т., тъй като през 2018 година, когато бе трети подложен, загуби още първия си мач - от Милош Раонич (Кан). Т.е. даже и единствено с една победа в Мадрид Димитров може да се задържи в Топ 50.

За последно Димитров бе отвън първите 50 на 29 октомври 2012 година, когато бе № 55.

 

Българска победа в Рабат

218-ата в света Изабелла Шиникова употребява по най-хубавия метод дадената й " уайлд кард " за главната скица на WTA шампионата в Рабат (Мар, $250 000) и в профил германката Татяна Мария (№60) с 6:4, 6:2 след единствено 1:04 ч. на корта. Следващата й съперничка може да е поставената под №6 Мария Сакари (Гър, №51), която ще играе на старта против минала квалификациите тенисистка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР