Григор Димитров остава в Топ 20 на световната ранглиста и

...
Григор Димитров остава в Топ 20 на световната ранглиста и
Коментари Харесай

Ранглисти: Димитров запазва ранкинга си, Кузманов и Лазаров прогресират


Григор Димитров остава в Топ 20 на международната класация и след Мастърс шампионата в Мадрид. Това стана ясно след тазседмичното възобновяване на класацията. Първата ни ракета, който доближи до осминафинал в испанската столица, продължава да бъде №20 в света, само че към този момент е много по-близо до намиращия се пред него Роберто Баутиста Агут. Димитров прибавя 80 точки към актива си и към този момент има 1830, като е на 163 пункта зад испанеца.

Сериозен напредък отбелязва Димитър Кузманов, който игра полуфинал на Чалънджър шампионата в Прага. Пловдивчанинът се изкачва с 12 позиции и от през днешния ден е №194 с актив от 296 точки. Александър Лазаров печели три места и към този момент е №406, а Александър Донски напредва с четири позиции до №525.

Доста промени настъпиха в подреждането в Топ 10. Карлос Алкарас, който нощес завоюва купата в Мадрид, се изкачва с три позиции до рекордната за него №6, а Андрей Рубльов напредва с едно място и още веднъж е седми в света. Феликс Оже-Алиасим, който игра четвъртфинал в испанската столица, също прогресира с една позиция и от през днешния ден е №9.

Челната петица остава непроменена, като водач към момента е Новак Джокович, следван от Даниил Медведев, Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Топ 10 на международната класация:


Българите в Топ 1000
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР