Григор Димитров остава на 46-о място в световната ранглиста на

...
Григор Димитров остава на 46-о място в световната ранглиста на
Коментари Харесай

Григор Димитров започва сезона на трева от 46-о място в ранглистата

Григор Димитров остава на 46-о място в международната класация на АТП при обновяването на класацията след " Ролан Гарос ". Най-добрият български тенисист се изкачи с една позиция още преди началото на Откритото състезание на Франция и резервира същото място, откакто нямаше смяна в точковия му актив в надпрварата от предходната година.

В Париж Димитров стигна до третия кръг и завоюва 90 точки за ранглистата. В последните три години той отпада точно на тази фаза в конкуренцията.

След слабия сезон дотук активът на Григор Димитров в ранглистата на АТП е 997 точки. В рамките на по-малко от 100 точки пред него са петима тенисисти Пиер-Юг Ербер, Адриан Манарино, Пабло Куевас, Ришар Гаске и 41-ият в схемата Тейлър Фриц (1090 точки).

Следващият шампионат, в който Димитров ще взе участие е конкуренцията на трева в " Куинс " (17-23 юни). Първоначално той трябваше се насочи към Хертогенбош за шампионат от сериите 250, само че няма да играе в първата седмица от шампионатите на трева, с цел да се приготви по-добре за конкуренцията във Англия, която е от категорията 500.

Преди година Димитров стартира в " Куинс " като втори подложен след Марин Чилич, само че отпадна още във втори кръг след 4:6, 1:6 от Новак Джокович за 65 минути. В Лондон Димитров ще има да пази 45 точки за ранглистата.

Той е първенец в конкуренцията от 2014 година

Междувременно стана ясно, че българинът продължава работата си с новия си треньора Радек Щепанек. Чехът остава в лагера на Димитров дружно с Андре Агаси за " Куинс " и " Уимбълдън ". Първоначално ангажимента сред двамата беше до края на " Ролан Гарос ".

След шампионата в Париж чехът разгласи, че " задачата на Григор Димитров е завръщане в топ 10 на ранглистата ". Според него взаимната им работа към този момент дава резултати.

В челото на международната класация не настъпват промени след края на " Ролан Гарос ", като водач остава Новак Джокович с 12 715 точки. Рафаел Надал е втори със 7945, следван от Роджър Федерер (6670) и Доминик Тийм (4685).

Промяна настава в годишната класация на осемте най-хубави, която дава право на присъединяване във финалния " Мастърс " в Лондон. В нея Надал към този момент е първи с 5505 точки пред Джокович с 4725. Федерер е трети с 3360, следван компактно от Тийм (3305).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР