Григор Димитров остана много доволен от победата, която постигна над

...
Григор Димитров остана много доволен от победата, която постигна над
Коментари Харесай

Димитров: През последните месеци съм здрав и затова съм постоянен

Григор Димитров остана доста удовлетворен от успеха, която реализира над носителя на три трофеи от Големия шлем Анди Мъри в първия кръг на шампионата в Бризбейн, Австралия.

Българинът завоюва мача с 4:6, 7:5, 6:2 за близо два часа и половина игра, като сподели, че е запазил формата, с която приключи предходната година и която му разреши да играе във финала на шампионата " Мастърс 1000 " в Париж.

" Никога не е елементарно против Анди. През седмицата се видяхме няколко пъти, говорихме с него и се веселя, че още веднъж се срещнахме на корта. Радостен съм, че имаше и толкоз доста хора по трибуните, които да ни поддържат ", съобщи българинът в изявлението си на корта след успеха.

" През последните шест месеца съм здрав и това ми разрешава да бъде непрекъснат в играта си седмица след седмица. Давам всичко от себе си, само че това не е толкоз елементарно. Днес почувствах малко наслойка първоначално, в случай че би трябвало да бъда почтен, само че се пробвам да намеря играта си. Искам да се любувам на това, което върша на корта ", добави той.

Българинът бе запитан и за проблемите, които имаше с ракетите си, откакто на четири пъти в мача скъса кордаж.

" Останаха ми още три ракети за този мач. В професионалния спорт кордажът постоянно е подложен под риск. Надявам се в Мелбърн да нямам такива проблеми, само че за всеки случай ще поръчам още няколко ракети ", приключи Димитров, който се готви за присъединяване си на Откритото състезание на Австралия.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР