Григор Димитров още повече се приближи към завръщане в топ

...
Григор Димитров още повече се приближи към завръщане в топ
Коментари Харесай

Гришо доближава топ 10

Григор Димитров още повече се приближи към завръщане в топ 10 на международната класация по тенис. Водещата ни ракета се изкачи с едно място и към този момент е 12-и с 2935 т. Българинът изпревари Тейлър Фриц (САЩ), който не съумя да отбрани точките си от миналогодишното си присъединяване в Индиън Уелс. Димитров е на 365 т. от топ 10. Последен там за момента е Алекс де Минор (Авл) с 3300 т.
Димитров може да пробие водачите още след " Мастърс " -а в Маями ($10 659 033), който стартира на следващия ден. Във Флорида българинът ще е 11-и подложен и може да срещне някой всред първите четирима чак на 1/4-финал. Жребият бе теглен през нощта. В Маями Димитров има да брани единствено 45 т.
Новак Джокович (Сърб) остава преди всичко в света с 9725 т., пред Карлос Алкарас (Исп) - 8805, Яник Синер (Ит) - 8310, и други
При дамите Виктория Томова прогресира с две позиции до №73 с 969 т. Софиянката е на 9 места от рекордното си класиране, записано през февруари. Вики също ще взе участие в Маями, като на старта чака квалификантка.
Големият театър в първия кръг е изявата на някогашната №1 в света Симона Халеп. Румънката се завръща след допинг наказване, което бе понижено от КАС от 4 години на 9 месеца. На старта тя ще играе с Паула Бадоса (Исп, №80). Победителката от този мач ще срещне поставената под №2 Арина Сабаленка. Беларускинята е втора и в ранглистата с 8195 т. Пред нея е единствено Ига Швьонтек (Пол) с 10 715 т., която победи в Индиън Уелс, откакто на финала отнесе Мария Сакари (Гър, №9) с 6:4, 6:0.
При мъжете Карлос Алкарас още веднъж победи в " Рая на тениса ". В повтаряне на финала от предходната година младият испанец съкруши Даниил Медведев (Рус), този път със 7:6 (5), 6:1. За 20-годишния Алкарас това е първа купа след тази в " Уимбълдън ", която завоюва през лятото на м.г. Карлито заслужи общо 13-о отличие в кариерата си.
" Спечелването на този шампионат значи доста за мен, тъй като седмицата преди началото му имах проблеми с глезена. Дори мислех, че няма да мога да играя ", призна Алкарас.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР