Григор Димитров осъществи втория обрат в своята кариера от 0:2

...
Григор Димитров осъществи втория обрат в своята кариера от 0:2
Коментари Харесай

Урок по непримиримост: Григор оцеля на Уимбълдън след втори обрат от 0:2 в кариерата си!

Григор Димитров реализира втория поврат в своята кариера от 0:2 сета и се класира за 1/16-финалите на " свещената трева ". Българинът в никакъв случай не беше реализирал нещо сходно до миналогодишния US Open, само че наподобява тогавашният успех над Алекс Молчан се беше запечатал в неговото схващане и през днешния ден той съумя да направи паметно завръщане в дуела си от втория кръг на Уимбълдън против музи китайски младеж Джунченг Шанг - 5:7 6:7(4) 6:4 6:2 6:4 за 3 часа и 28 минути игрово време.

Още от първите минути се виждаше, че Григор ще има сложен ден на корта, като той беше изправен пред брейкбол в дебютното си подаване, само че съумя да се измъкне от сложното състояние и да поведе в резултата. Сериозно усещане правеше неумението на българина да се оправи с неособено бързите сервиси на младежа, който печелеше всяка една точка на първото си подаване. Постепенно Димитров откри играта си и имаше два скрити сетбола в своя изгода, единствено че позволи обикновена неточност при драйв воле и съобщи гейма с още няколко разочароващи осъществявания от форхенд.

Шанг изрично стоеше по-стабилно на корта и надиграваше нашия съотечественик в размените от дъното на корта, а международният номер 10 продължаваше да бъде бледа своя сянка и значително самичък подари сервис гейма си при 5:5, което разреши на азиатеца да сервира за спечелването на сета. Фаворитът хвърли всичко да върне пробива в последния вероятен миг, само че младокът играеше със забележително самочувствие и отрази 2 брейкбола, с цел да поведе в обособените елементи.

Вторият сет започва кошмарно за родния ни представител, като неточностите продължаваха да се множат от неговата ракета и непоставеният състезател осъщести нулев брейк. Димитров усети, че мачът стартира да се изплъзва съществено от неговия надзор и бързо отговори на предизвикването, връщайки пробива след ефектно стоп воле. Оттам насетне някогашният 1/2-финалист нямаше никакъв проблем на личен начален удар и изглеждаше, че е напът да обърне развоя на срещата, но международният номер 91 устоя на натиска и докара нещата до тайбрек.

Там Шанг направи мини пробив още в първата точка, откакто избави доста тежък сервис на българина и го разтегна съществено на мрежата. Григор се бореше с всички сили и промяната на полетата пристигна при 3:3, само че тогава първата ни ракета изкара елементарен ретур в навън, а след това позволи и двойна неточност, която значително реши нещата и сетовете станаха 2:0 в интерес на новобранеца.

Китаецът загуби единствено 1 точка в откриващите си две подавания в идващия сет и изглеждаше подготвен да завърши мача, единствено че първенецът от Бризбейн не беше споделил последната си дума. Нашият съотечественик увеличи експанзията в играта си и чудесно миксираше с бекхенд слайса си, който очевидно създаваше проблеми на младока. По-опитният тенисист се снабди с брейкбол при 2:2 и беше непогрешим в ответната замяна, с цел да се откъсне напред с 3:2. Тогава азиатецът се опита да хитрува и взе здравно спиране в опит да разбие ритъма на Димитров, само че десетият подложен въобще не се трогна от това и доста скоро понижи пасива си на 1:2 елементи.

Надмощието на по-високоранкирания играч ставаше все по-осезаемо и той стартира да печели всички продължителни разигравания. Григор направи 3 пъти повече уинъри, в сравнение с непредизвикани неточности в четвъртия сет, до момента в който очевидно физиката на младока поддаде и някогашният полуфиналист осъществя два бързи брейка, с цел да вкара конфликта в пета решителна част.

Там българинът стартира на извънредно високи обороти и незабавно взе предина от 2:0, след което умерено можеше да удвои задатъка си, само че младежът оцеля и малко по малко се върна в мача. Димитров обче беше твърдо решен да не се вкарва в непотребни драми и до края не разреши на своя противник даже да си намерения за пробив, завършвайки един от най-сладките и скъпи обрати в своята кариера!

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР