Григор Димитров определи опита си като основна причина за победата

...
Григор Димитров определи опита си като основна причина за победата
Коментари Харесай

Григор Димитров: Знам какво е чувството да си на 19 и да си отпуснат във важните точки

Григор Димитров дефинира опита си като съществена причина за успеха над 19-годишния Яник Синер на осминафиналите на Мастърса в Рим. Българинът срещна голяма опозиция от, само че реализира цялостен поврат до 4-6 6-4 6-4 и за повторно в кариерата си се класира за финалната осмица във Вечния град. Следващият му мач е през днешния ден след 19:00 ч. българско време. Бившият №3 и 14-ият в света закриват програмата на корт „ Пиетранджели “.

„ Той игра доста добър тенис в първия сет. Аз търсех способи да намеря играта си в тази част. Определено не играех най-хубавия си тенис, тъй че пробвах да открия нови способи. Когато вторият сет стартира, аз към този момент изоставах с пробив, тъй че трябваше да се успокоя, да забавя нещата и да намеря метод незабавно да върна брейка, което и сторих “, сподели Григор пред ATP.

„ Това в действителност ми оказа помощ. После третият сет вървеше точка за точка до последно. Страдах поради неговата добра физическа устойчивост. Накрая той стартира да изстрелва топката. Всичко му се получаваше в последните два гейма и обстановката беше доста деликатна. Но имах и малко шанс в края, което ми оказа помощ “, показа българинът.

Накрая той сервираше за успеха при 5-3, само че позволи връщане на пробива. Въпреки всичко не се разконцентрира, вложи всичко в ретурите си и това му оказа помощ да затвори мача с 6-4 от посрещане.

„ Знам какво е възприятието да си на 19 и да си провиснал в тези значими точки. Знаех какво би трябвало да направя и трябваше да приема това, което се случва. Това беше ключът в тези брейкболи. Трябваше да осъзная по какъв начин да запазя постоянството в играта си и да я кача на по-горно равнище “, сподели Димитров.

Денис Шаповалов е противникът на Григор на четвъртфиналите на Мастърса в Рим. 21-годишният канадец преодоля съпротивата на Юго Умбер след поврат до 6-7(5) 6-1 6-4 и за повторно този сезон ще срещне българина.

В общия баланс сред двамата първата ни ракета води с 2-0 триумфа. През 2016 Григор надигра съперника си с 6-4 6-3 на Мастърса в Канада, а тази акция го надигра в Ротердам с 6-3 7-6(3). В Нидерландия потвърди, че стилът на Шаповалов може да се дефинира като комфортен за него, само че младият канадец разви играта си още повече и показва това на US Open, където се класира на четвъртфиналите.

„ Ще има доста повече от тези мачове. Хубаво е да виждаме такива млади момчета. Мисля, че конкуренцията е налице, без значение от това на какъв брой години си. Бил съм от другата страна и знам какво е възприятието, тъй че в този момент мога да разгадавам повече на опита си “, сподели някогашният №3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР