Григор Димитров описа финалния турнир на АТП в Лондон като

...
Григор Димитров описа финалния турнир на АТП в Лондон като
Коментари Харесай

Това са най-добрите седмици в живота ми, каза Григор Димитров след спечелването на титлата

Григор Димитров разказа финалния шампионат на АТП в Лондон като най-хубавите седмици в живота си. Българският тенисист победи Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3, с цел да завоюва най-ценната купа в кариерата си и да се подреди до едни от най-големите имена в спорта.

Българинът, който от понеделник ще заема третото място в международната класация завоюва купата в Лондон още при дебюта си в шампионата на най-хубавите осем. Димитров е едвам шестият с сходно достижение след Стан Смит (1970), Илия Настасе (1971), Гийермо Вилас (1974), Джон Макенроу (1978) и Алекс Кореча (1998).

" Иска ми се да мога да опиша страстите, които чувствам сега, само че и аз не мога. Бяха невероятни две седмици за мен, беше наслаждение да играя в Лондон, само че и огромна чест. Мога самоуверено да кажа, че това бяха най-хубавите седмици в живота ми ", стартира Димитров.

Българският тенисист назова съперника си Давид Гофен заслужен финалист и доста сложен противник. Белгиецът сподели доста по-добра игра от първия дуел сред двамата. " Гофен е превъзходен игра, чест е за мен, че делихме този корт дружно. Желая му триумф през новия сезон ".



" Признавам си изгубвам думите си пред такава невероятна аудитория. Отново ви благодаря за поддръжката, бяхте фантастични във всеки един мач и доста ми помогнахте. Специални благодарности на мама и баща, както и на моята другарка Никол. Тя не беше в залата, само че играе сериозна роля за моите триумфи ", сподели още българският тенисист.

" Беше фантастична седмица, само че първо поздравления за Григор. Страхотна седмица и година за него. Ти си самичък на корта, само че имаш един ослепителен тим, с който свършихте отлична работа ", обърна се достойният финалист Давид Гофен към първенеца.

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (93)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР