Григор Димитров няма да играе на финал на тенис турнира

...
Григор Димитров няма да играе на финал на тенис турнира
Коментари Харесай

Австралиец спря Григор Димитров по пътя към финала

Григор Димитров няма да играе на край на тенис шампионата в Антверпен. Българинът отпадна на крачка от решителния мач в конкуренцията, откакто беше надвит от 21-годишния австралиец Алекс де Минор с 6:7(4), 7:6(3), 4:6.

Мачът беше втори сред двамата тенисисти, като резултатът в общите им дуели към този момент е 1:1. Димитров има победа против 29-ия в света от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2019 година

Срещата се игра пред празни трибуни, като двамата предложиха атрактивна борба, траяла съвсем 3 часа.

Мачът стартира извънредно забавно! Де Минор осъществя пробив, само че Димитров го върна незабавно и от своя страна взе гейм при сервис на противника си. Австралиецът също не се поколеба да изравни още веднъж резултата. Така се стигна до тайбрек, в който Де Минор натрупа преднина от 4 точки първоначално и не разреши на родения в Хасково тенисист да допусне поврат.

Tennis with Dimitrov
— tennis gifs (@tennis_gifs)

Двамата продължиха с атрактивното си показване. Опитът на Димитров си сподели думата и той реализира пробив за 3:2 във втория сет. Де Минор се активизира и изравни за 4:4. В тайбрека българинът беше праволинеен и даде единствено 3 точки на противника си.

Un punto de otro planeta

¡Para ver mil veces! |
— ATP Tour en Español (@ATPTour_ES)

Така се стигна до третата част, в която австралиецът осъществя пробив за 4:3. Димитров обаче реагира незабавно и „ върна услугата “. Това не отхвърли Де Минор, който още веднъж проби и в последна сметка завоюва мача.

Alex De Minaur rejoint Ugo Humbert en finale à Anvers

L'Australien s'impose 7-6 6-7 6-4 sur Grigor Dimitrov

()
— We Are Tennis France (@WeAreTennisFR)

На край той ще играе против Юго Умбер, който се оправи с Даниел Евънс в другия полуфинал.

Димитров, който изигра единствено 2 мача в Антверпен (в първия кръг почива, а противникът му на четвъртфинал се отказа), въпреки всичко ще добави точки към актива си в ранглистата, защото дебютира в конкуренцията.

Следващият шампионат, в който българинът ще взе участие, е във Виена. Негов противник в първия кръг ще бъде Карен Хачанов. Надпреварата стартира в понеделник (26 октомври).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР