Григор Димитров ни създаде прекрасни емоции с играта си през

...
Григор Димитров ни създаде прекрасни емоции с играта си през
Коментари Харесай

Григор след отпадането: Разочарован съм; не можах да покажа играта си, но съм на прав път

Григор Димитров ни сътвори прелестни страсти с играта си през последните две седмици, откакто първо доближи до финала в Женева, а след това се класира за осминафиналите на Ролан Гарос без изгубен сет, единствено че през вчерашния ден вечерта изигра отровено слаб мач за личните си стандарти, допускайки цели 50 непредизвикани неточности и в последна сметка беше надвит в три сета от Александър Зверев. Самият Григор не скри разочарованието си от своето показване, само че въпреки всичко откри позитиви в дълготраен проект и наподобява оптимистично надъхан за идващите месеци, в случай че съдим по изявлението му за българската версия на Евроспорт, което беше взето от сътрудника Емил Ефтимов.

14 пропуснати опция за пробив, това ли беше главната причина да загубиш в 3 сета?

- Сс сигурност мачът щеше да се развие по по-различен метод, в случай че бях спечелил втория сет, само че просто не съумях да покажа играта си в днешния ден. Разочарован съм от себе си. Можех да се показва доста по-добре. Жалко.

По-трудно ли се приема провалянето, когато е в такава фаза на шампионата, имайки поради 3-те отлични предходни мача и събитието, че долната половина на схемата беше отворена?

- Със сигурност, само че по-неприятното е, че не съумях да покажа играта си. Във втория сет имах толкоз доста благоприятни условия, в третия сет също по този начин се върнах назад... Имах благоприятни условия като цяло, само че от време на време се случва..

10 победи и 6 загуби - Как оценяваш представянето си на червени кортове през сезона?

- Трудно е да мисля по тази причина след довечера, само че след няколко дни ще бъде време да си помисля. Определено можеше да е по-добре. Имал съм и по-успешни сезони на клей. Някои неща не вървяха изключително добре. Изгубих някои значими мачове. Сега продължаваме напред, тъй като има още върху какво да работя и се надявам на тревата да се усещам още по-добре.

Заявил си шампионати през всички седмици на тревния сезон. Това някаква нова тактичност ли е?

- Ще поговоря с тима, с цел да забележим каква ще е идната ни стъпка. Ще би трябвало да се създадат няколко дни отмора. Тепърва ще приказвам с фитнес треньора и може да има промени в графика, тъй че не желая да удостоверявам нищо от тази позиция. Със сигурност желаеме да изиграя допустимо най-вече мачове на трева.

Не желая да чакам нищо от себе си сега. Искам просто да се усъвършенствам и да имам постоянството, което демонстрирам през последните седмици. За мен това е по-важното и знам, че в случай че върша това нещо, то успехите ще дойдат. Сега съм на добър път и просто би трябвало да продължа по същия метод, като в същото време задържа тялото си на положително равнище.

Ще гледаш ли остатъка от Ролан Гарос? Кой е любимецът за купата?

- Не съм следил играчите от другата част на схемата. Вероятно ще разберем към края на седмицата.

През вчерашния ден тренира с българския гений Илиян Радулов. Как ти се стори той?

Стори ми се положително момче. Всичко мина добре. Удря топката добре. Надявам се да се оправя, да продължава напред и без травми!



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР