Григор Димитров ни предложи поредното си изключително силно представяне в

...
Григор Димитров ни предложи поредното си изключително силно представяне в
Коментари Харесай

Григор взе първия сет, но преклони глава пред Медведев

Григор Димитров ни предложи следващото си извънредно мощно показване в последните месеци, само че се оказа безпомощен да извърви целия път до успеха против Даниил Медведев и отпадна в осминафиналната фаза на АТР500 конкуренцията във Виена. Най-добрият български тенисист изигра ослепителен първи сет и бе на една крачка разстояние от това да детронира топ поставения в австрийската столица, но руснакът се активизира в хода на конфликта и показва по-здрави нерви във значимите моменти, с цел да сътвори цялостен поврат над първата ни ракета след 2 часа и 4 минути  - 3:6 6:2 6:4.

По този метод Гришо пропусна опцията си да вземе своя реванш от някогашния номер едно за провалянето си на полуфиналите във Виена преди година и завършва с присъединяване си, до момента в който московчанинът продължава отбраната на трофея си и в идната фаза ще срещне сънародника си Карен Хачанов. Началото на дуела се оказа извънредно оптимистично за най-хубавия ни тенисист, който ловко влизаше в марковите за руснака продължителни разигравания от дъното на корта, при които съумяваше да е задоволително вариативен в подбора си на удари, с цел да провокира неточности от ракетата на топ поставения. Именно повишеният брой грешки от страна на Медведев пък работеше напълно в интерес на международния номер 17, чието ниво остана постоянно високо в нескончаем интервал от време и той се откъсна напред в резултата с пробив задатък при първата отмора за мача. Стабилността на българина в размените от главната линия пък му вдъхна нужната самонадеяност да стартира все по-често да търси и завършващи отигравания, като неколкократно станахме очевидци на фамозни осъществявания от Димитров, който властваше на корта и дублира преднината си - 5:2. Застанал на сервис за спечелването на сета, сънародникът ни срещна сериозен отпор от настоящия първенец, който не пропусна да ни потвърди за какво бива назоваван с прякора " Октопода ", като с помощта на пословичната си отбрана редуцира отчасти пасива си, но в идващите минути Григор заложи на експанзията в ретурите си и това го води до мълниеносен рибрейк, донесъл му триумфа в първата част.

На старта на втория сет хасковлията бе напът да продължи стремежа си, като отстои откриващото си подаване, само че въпреки и да бе повел с 40:15, то след това родният ни представител пропусна всичките си първи сервиси и Медведев наложи темпото си, реализирайки ранен пробив. Оттам насетне някогашният първенец от US Open откри надзор в разиграванията, като сведе броя на грешките си до най-малко и в същото време все по-често продуциране печеливши удари, което му разреши още веднъж да отмъкне сервиса на първата ни ракета и равенството в обособените елементи бе възобновено.

С настъпването на решителния трети сет настроението в играта на Григор очевидно се завърна, при което той стартира все по-уверено да търси офанзивата с излизания наоколо до мрежата, където матираше противника и скоропостижно доближи брейкбол. Попаднал в неподходящата за себе си обстановка, защитаващият първенец подвигна оборотите и с помощта на серия от първи сервиси оцеля, като незабавно наложи монотонния си жанр на игра и движеше нашето момче непрекъснато в двата ъгъла на корта, пласирайки своите удари върху линиите, което се оказа решаващо за крайния излаз.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР