Григор Димитров несъмнено има много тежък сезон през 2021-а, като

...
Григор Димитров несъмнено има много тежък сезон през 2021-а, като
Коментари Харесай

Гришо е на полуфинал в Сан Диего

Григор Димитров безспорно има доста тежък сезон през 2021-а, като проблемите на корта и отвън него не са по никакъв начин малко, само че досга седмицата на нашето момче в Сан Диего е повече от сполучлива, откакто през днешния ден записа третия си следващ триумф на шампионата и се класира за дебютен полуфинал през 2021-а. Родният ни представител сподели тенис на доста високо равнище, с цел да пречупи съпротивата на Аслан Карацев, връщайки си за провалянето от същия противник на Аустрелиън Оупън - 6:1 1:6 6:3.

Първата ни ракета започва на извънредно високи оборти, до момента в който кортът изглеждаше извънредно стеснен за руснака, който непрекъснато бълваше непредизвикани неточности и не съумяваше да откри никакъв темп в играта си. Това докара до ранен пробив в интерес на българина, а след това точките идваха с лекост за Григор и той затвори откриващия сет в своя изгода, печелейки последните пет гейма в него.

Втората част се разви радикално противоположно, защото Карацев осъществя брейк за 3:1 и нямаше проблем да затвърди преимуществото си. Димитров дръпна с 40:0 в ответното си подаване, единствено че позволи сериозен спад в представянето си, което му възможностите за изработката на поврат и паритетът в общия резултат беше налице.

Третият сет стартира с удобен сервис гейм в интерес на родния ни представител, който изглеждаше все по-стабилен от дъното на корта, а международният номер 24 излъчваше неустановеност и инкасира елементарен брейк, допускайки две следващи двойни неточности. Този път обаче не станахме очевидци на съществено отделяне, тъй като осетинецът се избави от угрозата да изостане с 0:4 и скоро сервираше при 2:3 от своя позиция. Тогава нашият съотечественик още веднъж повиши нивото си и имаше цели три брейкбола на свое разположение, но руснакът просто отхвърляше да се съобщи и отговаряще с мълниеносни комбинации. Все отново разумното се случи, защото Карацев най-сетне се пропука и не след дълго хасковлията разполагаше с преимущество от 5:2. Григор пък безусловно летеше по корта и не даваше нито една топка да премине около него. Полуфиналистът от Мелбърн пък изглеждаше изцяло обезкуражен и скоро трябваше да отразява три следващи мачбола, само че се пропука при още първия от тях и по този начин откри място във финалната четворка!  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР